Конкурси / 2014-2019 рр. / Допомагаємо виховувати успішну, творчу особистість дитини (за результатами обласного туру Конкурсу дит. т-сті «Дитячі історії про найголовніше»+Фото)

Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
     
Допомагаємо виховувати успішну, творчу особистість дитини
(за результатами обласного туру Конкурсу дитячої творчості
«Дитячі історії про найголовніше»)


  Бібліотечні спеціалісти дитячих книгозбірень Тернопільської області переконані, що кожна дитина – талановита по-своєму, головне – це вчасно розгледіти та допомогти. Працюючи з дітьми та заради них ми навчилися бачити у своїх користувачів допитливих, здібних, природно-обдарованих і талановитих особистостей. Деякі з них відрізняються від інших, адже можуть побачити звичайне життя з іншого боку «крізь чарівне скло», відкриваючи для інших цілей великий світ, в якому є чудо… Якраз такі діти стали учасниками обласного туру Всеукраїнського Конкурсу дитячої творчості «Дитячі історії про найголовніше». Організаторами конкурсу стали Мінкультури України, Національна бібліотека України для дітей та обласні бібліотеки для дітей у регіонах.
     Конкурс ще триває. Завершився його перший обласний етап, який тривав у нашій області з 1 червня по 1 вересня поточного року. Підсумковий етап відбудеться у місті Києві у грудні 2013 року. Переможці другого етапу будуть запрошені на фестиваль дитячої творчості «Святий Миколай вітає таланти», де одержать дипломи та призи від його організаторів. За результатами Конкурсу головного журі готується перекидний календар на 2014 рік, на сторінках якого буде розміщено фото кращих книжок-саморобок «Дитячі історії про найголовніше».
   Завданням обласного туру Конкурсу «Дитячі історії про найголовніше» виготовлення книжки-саморобки, моделювання пізнавальної активності дітей і підлітків, спонукання їх до творчості, виховання любові та дбайливого ставлення до книги. А також надання можливості кожному учаснику відчути радість досягнення успіху, повірити у власні сили. До участі у Конкурсі запрошувалися діти трьох вікових категорій: читачі-учні 1-4 класів, 5-8 класів, 9-11 класів. Конкурсні роботи оцінювалися у двох номінаціях: індивідуальні та колективні.
В обласному турі Конкурсу дитячої творчості взяли участь користувачі-учні з Монастириського, Шумського, Зборівського, Бережанського районів та міста Тернополя.
   Ними було виконано 11 творчих робіт книжок-саморобок у кожній номінації та віковій категорії. Книжки, виготовлені дітьми були оригінально, яскраво оформлені бісером, вишивкою та фотосвітлинами. За змістом і жанром вони відображають такі напрямки із життя дітей: шкільні, особисті, родинні історії, звичаї, традиції, обряди та історичні нариси про край, культурні скарби рідного народу, любов до Вітчизни.
За підсумками членів обласного журі (голова – директор ОБД Н. С. Новіцька), до другого етапу Конкурсу дитячої творчості рекомендовані такі книжки-саморобки:

  • читачів-учнів 1-4 кл. – 2;
  • читачів-учнів 5-8 кл. – 6;
  • читачів-учнів 9-11 кл. – 2;
  • в т. ч. колективних робіт – 2;
  • (3-4 кл; 5 кл.).
   
У віковій категорії читачів-учнів 1-4 класів у форматі конкурсних вимог потрапили:

  • Ходюк Вікторія, учениця 3 класу НВК I-III ступенів (гімназія м. Шумська, за творчу роботу книжку-саморобку «Казки із Дрімайликової торбини».

  • Шуляр Софія, учениця 4 класу Монастириської ЗОШ I-III ступенів за книгу-саморобку «Мої історії».

У віковій категорії читачів-учнів 5 – 8 класів:

  • Древницька Аліна, учениця 5 класу Зборівської ЗОШ I-III ступенів №2 за творчу роботу «Дитячі історії про найголовніше».

  • Подуфала Надія, учениця 5 класу ЗОШ I-III ступенів м. Бережани за книжку-саморобку «Торбинка казок».

  • Байдюк Оксана, учениця 6 класу ЗОШ I-III ступенів с. Стіжок Шумського району за творчу роботу «Історії рідного краю: Стіжок».
 
  • Капіца Богдана, учениця 8 класу Шумської ЗОШ I-III ступенів №1 за творчу роботу «Завдайлик із Країни Завдань».

У віковій категорії читачів-учнів 9 – 11 класів:

  • Ільчук Юлія, учениця 11 класу ЗОШ I-III ступенів с. Биківці Шумського району за творчу роботу «Наш край – частина України».
 
  • Турко Ірина, учениця 11 класу Монастириської ЗОШ I-III ступенів за творчу роботу «У цім краю, де серцю рідна пристань».

Серед колективних робіт учасників Конкурсу рекомендовані до II туру такі книжки-саморобки:

- «Легенди Бережанського Замку» (учнів III–IV класів шкіл Бережанського району);

- «Про Бережанську Ратушу» (учнів I – IV класів шкіл Бережанського району – керівник Л. Бай).

     Творчі успіхи читачів-дітей надзвичайно нас тішать, і хочеться вірити, що в них є дещиця наших старань, адже кожній дитині ми намагаємося допомогти, якомога ширше розкрити і розвинути свої здібності, виявити інтереси, відчути впевненість у власних силах. А також всіляко підтримуємо та заохочуємо до участі у подібних творчих конкурсах все ширше коло наших користувачів та бажаємо їм перемог.

Знайомство з виставкою книг-саморобок
Виставка книг-саморобок
Перегляд виставки
odb.te.ua
Книга-саморобка «Про Бережанську Ратушу» (учнів I – IV класів шкіл Бережанського району – керівник Л. Бай)
Книга-саморобка «Легенди Бережанського Замку» (учнів III–IV класів шкіл Бережанського району)
Книга-саморобка Ільчук Юлії «Наш край – частина України»
Книга-саморобка Турко Ірини «У цім краю, де серцю рідна пристань»
Книга-саморобка Турко Ірини «У цім краю, де серцю рідна пристань»
Книжка-саморобка Ходюк Вікторії «Казки із Дрімайликової торбини»
Книжка-саморобка Ходюк Вікторії «Казки із Дрімайликової торбини»
Книга-саморобка Байдюк Оксани «Історії рідного краю: Стіжок»
Книга-саморобка Капіци Богдани «Завдайлик із Країни Завдань»
Книга-саморобка Древницької Аліни «Дитячі історії про найголовніше»
Книга-саморобка Шуляр Софії «Мої історії»
Перегляд виставки