Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
(26.08. - 1.09.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів
книга Л. Українки "Давня казка"


   
 Українка, Л. Давня казка: для мол. та серед. шк. віку / Л. Українка; упорядкув. та передм. Л. Ліщинської. - К.: Школа, 2006. — 240 с.: іл. — (Хрестоматія школяра)
.

    До хрестоматії увійшли вибрані твори класика української літератури Лесі Українки (1871-1913) — казки, поезії, поеми, драматичний твір «Лісова пісня».
 










у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Осипа Назарука"Роксоляна"


    Назарук, О. Роксоляна: Історична повість / Ілюстрації В. Куща - К.: Школа, 2008. — 336 с.: іл. — (Україна крізь віки).


    Осип Назарук (1883-1940) — український письменник, автор історичних повістей та оповідань, героями яких є непересічні постаті української національної історії. Роксоляна — одна з героїнь - українська дівчина, яка, потрапивши в татарський ясир, зуміла не тільки вижити, а й піднятися на найвищий щабель турецької ієрархії — стати всемогутньою султаншею. І при цьому не забувала отчого дому, не зниділа душею, залишившись вірною дочкою свого народу.








(19.08. - 25.08.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Миколи Носова "Пригоди Незнайка та його друзів"


    Носов, М. Пригоди Незнайка та його друзів / Микола Носов; пер. з рос. Ф. Маківчук; худ. О. Зобніна. - К.: Махаон-Україна, 2008. - 190 с.: іл.










у відділі обслуговування учнів 5-9 класів книга
Івана Крип'якевича "Пригоди Юрка Козака"


    Крип’якевич, І. Пригоди Юрка Козака: [Для мол. та серед. шк. віку] / Упорядкув. та передм. Н. Степаненко; Іл. Т. В. Кущ. — К.: Школа, 2007. – 192 с.: іл.

    До даної збірки увійшли твори для дітей видатного українського історика Івана Крип'якевича (1886-1967). Перед читачем постає життя багатьох верств українського народу в різну пору нашої давнини: в часи Галицького князівства, в умовах середньовічного Львова, за Хмельниччини. Автор прагне навчити юного читача по-державному мислити, ставити добробут Вітчизни вище особистих інтересів, виховувати в собі громадянина.
    Добір поданих текстів обумовлений шкільною програмою. Розрахована на школярів, вчителів, батьків, усіх, хто цікавиться творчістю І. Крип'якевича.







(12.08. - 18.08.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Наталі Забіли "Веселий корабель"




    Забіла, Н. Л. Веселий корабель: вірші, оповідання та казки: для дошк. та мол. шк. віку / Наталя Забіла; мал. О. Г. Якутович; упорядкув. та передм. О. С. Яремійчук. — К: Веселка, 2004. — 119 с.: іл. — (Українській дитині).

    Наталю Львівну Забілу (1903-1985) з повним правом називають класиком української дитячої літератури. Її твори стали улюбленими не для одного покоління юних читачів. Письменниця першою в Україні була відзначена премією імені Лесі Українки.
    До цієї книжки з різних збірок письменниці відібрані вірші, казки та оповідання для дошкільнят та молодших школярів.





 
у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Тамари Крюкової "Кубок чарівника"



    Крюкова, Т. Ш. Кубок чарівника: повісті: для дітей мол. та серед. шк. віку / Тамара Крюкова; пер. А. Зіньківська; іл.: Н. Гордієнко, А. Савицька. — X.: Ранок, 2012. — 384 с.: іл. - (Дівоче фентезі).

    У книзі об'єднано дві казкові повісті: «Кубок чарівника» і «В'язень дзеркала». Це цікаві чарівні історії, що піднімають питання морального вибору, вірності, дружби, любові, зради, самопожертви.
    У «Гордівниці» Злати народився син Гліб. Але зла чаклунка перетворила Агнесу — суперницю Злати — на брата-близнюка Гліба. І тільки Кубок чарівника допоможе дізнатися, хто з братів — син Злати.
    За гладкою поверхнею магічного дзеркала живуть люди-відображення. У тому світі все примарно і ніщо не реально, крім небезпек, що підстерігають кожного, хто ризикне перейти межу.
    Стрімкість розвитку подій, багатство фантазії, незвичайний сюжет з перших же сторінок втягують у дивовижний світ казки, допомагають розібратися в життєво важливих питаннях.


(5.08. - 11.08.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Сельми Лагерльоф "Чудесна мандрівка Нільса з дикими гусями"


    Лагерльоф, С. Чудесна мандрівка Нільса з дикими гусями: для дош. та мол. шк.. віку / С. Лагерльоф; переказ Н. Павловської; худ. К. Іванова. — К.: АВІАЗ, 2012. — 64 с.: іл.















у відділі обслуговування учнів 5-9 класів книга
Катерини Булах "День кота"

   
    
 Булах, К. День кота: повість [для дітей мол. шк. віку] / Катерина Булах; худ. Н. Дойчева-Бут. - 2-ге вид., без змін. — К.: Грані-Т, 2012. — 104 с.: іл. — (Сучасна дитяча проза).

   
 Дві подруги, Настя й Кароліна, у перший день літніх канікул перетворюються на кішок і мандрують знайомими околицями, аж поки не настає вечір, і їм час знову ставати людьми. Але Кароліна зникає, і знайти її допоможуть лише нові знайомі — бо з людьми тепер не поговориш...
    За фантастичним сюжетом дебютної повісті Катерини Булах, відзначеної другою премією конкурсу «Золотий лелека», прозирає природне бажання людини подивитися на себе збоку. І враження від цього захоплюючого перетворення залишаються дуже цікаві й напрочуд показові. Тут направду є над чим задуматися — передовсім над самим собою!



 (29.07. - 4.08.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
"Міфи Давньої Греції"


    Міфи Давньої Греції: для серед. та ст. шк. віку / переказала К. Гловацька; [авт. передм. А. Білецький]; худ. Р. Масаутов. — К.: Веселка; Тернопіль: Навчальна книга — Богдан; 2005, — 295 с.: іл. — (Б-ка світової л-ри для дітей у 100 томах «Світовид»).

    Книжка знайомить читачів із найвідомішими міфами Давньої Греції.








у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Валентини Семеняк-Штангея "Спитай у свого Янгола"



    Семеняк-Штангей, В. Спитай у свого Янгола. Пригоди незвичайної дівчинки / В. Семеняк-Штангей. — Тернопіль: Навчальна книга-Богдан, 2009. - 148 с.

    Ця захоплююча книга про пригоди незвичайної дівчинки: вона бачить Тонкий Світ, спілкується з Янголом-охоронцем, котрий через неї передає людям цікаву інформацію. Таких дітей народилося в останнє десятиріччя на нашій планеті дуже багато. Саме вони — наша надія на майбутнє.
    Книга буде цікавою для читачів будь-якого віку.