Книгоманія / Будинки з "приколами" / Центральна бібліотека (Канзас-Сіті)

Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
    
      Будівля є відмітною рисою ділового району міста. Більше ніде ви не знайдете подібного, тому що центральна бібліотека - це не тільки прикраса міста, але вона всім своїм видом показує захоплення місцевого населення читанням. А як по-іншому, невже можна не відвідати бібліотеку, у якої фасад складається із книжкових корінців і головне, що самих улюблених серед жителів Канзаса. 
Існує бібліотека вже більше ста років (заснована в 1873 р.) і основне будівля бібліотеки за цей час багато разів міняла свою адресу. В 2004 р. бібліотека переїхала в будівлю Першого національного банку, у якому була проведена реконструкція, що обійшлася місту в 50 млн. $, не була проведена зрячи, тому що спорудження стало відмінною прикрасою Канзас-Сіті. Причина - це незвичайна архітектура фасаду, створювати якій допомагало місцеве населення. Жителям запропонували допомогти у виборі найбільш відомих книг, де зустрічаються згадування про їхнє рідне місто. Результат витівки - поява Книжкової полки, фасад якої розроблений у вигляді книг відомих на весь світ 22 авторів, які стоять на стелажі розміром 7,5х2,5 метрів. Серед них книги, які розповідають про культуру й історію міста, а також твори Діккенса, Шекспіра, Лао-Цзи, Толкіна.
     Придумавши подібне оформлення будівлі, творці бажали таким способом залучити нових відвідувачів у бібліотеку, а в місто нових туристів. Судячи з існуючої популярності бібліотеки, витівка творцям вдалася. І зараз Публічна бібліотека Канзас-Сіті, що являє собою новітній комплекс, що входить у топ 10 красивих бібліотек світу поряд із всесвітньо відомою Національною бібліотекою Білорусії.
     Напевно, якщо би всі бібліотеки будувалися в такому оформленні, то нестачі в читачах у них не було.


odb.te.ua
odb.te.ua
odb.te.ua
odb.te.ua
odb.te.ua
odb.te.ua