Книгоманія / Будинки з "приколами" / Торре Галатея Фігерас, або Музей Далі (м. Фігерас, Іспанія)

Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
 

  Іспанія настільки багата різноманітними пам'ятками, що оглядати їх можна нескінченно. Завдяки Сальвадору Далі, який у 1904 році народився в цьому нічим не примітному містечку, сьогодні це місце приваблює до себе безліч шанувальників творчості великого сюрреаліста і містифікатора.
    Всі приїжджаючі у Фігерас туристи обов'язково відвідують загадковий музей, задуманий і створений художником в подарунок рідному місту.
   Відкриття цього фантастичного закладу відбулося 28 вересня 1974 року. Розташований музей Далі в колишній будівлі театру, і всі його внутрішні приміщення, як і зовнішні дворики, пов'язані між собою єдиним неймовірним задумом художника. Він любив говорити, що відвідувачі його музею повинні відчувати себе відірваними від реального світу, і завдяки незвичайній фантазії Далі цей ефект був успішно досягнуто.
   Театр-музей можна умовно розділити на три частини: власне, сам музей; башта «Галатея», присвячена коханій художника Галі, і, нарешті, виставковий центр ювелірних творів, створених за ескізами Далі. Всі ці приміщення тісно пов'язані між собою загальною атмосферою сюрреалізму і нереальності. Тут вас усюди будуть оточувати оптичні ілюзії і ефектні містифікації, а кожен експонат музею вразить глибиною внутрішнього світу великого художника.

odb.te.ua
odb.te.ua
odb.te.ua