Книгоманія / Будинки з "приколами" / Готель Tianzi (м. Ланфан, Китай)

Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
 

   Незвичайний готель Tianzi, також відомий як Son of Heaven Hotel (готель сина неба) і The Emperor Hotel (імператорський готель) був зведений в окрузі Ланфан, провінція Хебей (Китай) на початку 2001 року. Висота готелю дорівнює 41,6 м., відразу ж після закінчення будівництва була занесена до Книги рекордів Гіннесса як найбільша будівля, побудована у вигляді скульптури. Дизайн десятиповерхової споруди являє собою точну копію трьох китайських богів - Фу, Лу та Шоу, нагадують статуетки з китайської порцеляни. Бог Фу, центральна фігура в червоній сукні, символізує щастя і удачу, Лу, що стоїть праворуч у зеленій сукні, відповідає за процвітання і багатство, останній бог - Шоу є символом здоров'я та довголіття.
   Фігура велетня Шоу, відповідального за здоров'я, тримає в лівій руці персик, і це не дивно, адже персикові дерева здавна символізують довголіття і безперервний процес відновлення життя. Насправді фрукт несе не тільки символічне значення, в ньому знаходиться номер люкс, на фото можна розглянути два маленьких отвори, які служать вікнами.
    Решта вікна будівлі заховані під вуаллю символів, якими поцяткований одяг богів, судячи за цим фактом, можна зробити висновок, що вид з номера буде не найприємнішим.
       Вхід до будівлі розташований в нижній частині правої ноги бога Шоу. Є інформація, що номери в Tianzi набагато менші, ніж у звичайних готелях, але вони мають у своєму розпорядженні усі необхідні зручності. У готелі є два унікальних апартаменти - номер класу люкс в персику, про який згадувалося вище, і президентський люкс на дев'ятому поверсі.
     Готель Tianzi знаходиться в міському саду Ланфан, який називається Son of Heaven Garden (сад сина неба). На його офіційному сайті, який зараз вже не працює, раніше повідомлялося, що від Світового торгового центру в Пекіні до саду можна дістатися всього лише за 20 хвилин. Згідно з іншими джерелами, відстань, що лежить між Пекіном і Ланфань, становить 38 км., а шлях від столичного аеропорту до міста на автомобілі можна подолати приблизно за 40 хвилин.

odb.te.ua
odb.te.ua
odb.te.ua
odb.te.ua