Архів документів / Надходження (архів) / Надходження 2013 року / Липень 2013 / Література для дітей середнього та старшого шкільного віку

Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
 
   Мельничук, Б. Кава на лезі шаблі: п’єси / Богдан Мельничук. - Тернопіль: Воля, 2011. - 432 с.

 
 Збірник, що завершує чотиритомник драматичних творів Б. Мельничука, склали ориґінальні п’єси та інсценізації тернопільського письменника, які він створив одноосібно чи у співавторстві. Вони призначені для постановки у професійних драматичних, музично-драматичних театрах, театрах ляльок, а також можуть бути використані в художній самодіяльності, зокрема у школах. Окремий розділ, як і в попередніх трьох томах, — радіоп’єси (автор - лауреат всеукраїнських конкурсів радіоп’єс).








    Дурда, Б. Лабіринти долі: поезії, пісні, поеми / Богдана Дурда; худ. оформл. Б. Дурда. — Тернопіль: Підручники і посібники, 2006. — 144 с.: іл.

   У книзі представлені поезії, пісні та поеми відомої тернопільської поетеси Богдани Дурди.
Для широкого кола читачів.












    Попович, В. Зародження і перші кроки футболу на Тернопіллі: (історія, цифри і факти) / Віталій Попович. - Тернопіль: Астон, 2013. - 128 с.

     Книга «Зародження і перші кроки футболу на Тернопіллі (історія, цифри, факти]» розповідає про становлення футболу на Тернопільщині - від його перших несміливих кроків за часів Австро-Угорської імперії до радянської доби.
    У ній зібрано найцікавіші факти про зародження футболу до 1943 року.
    Книга цікава як для простих уболівальників футболу, так і для фахівців, журналістів і юнаків, які хочуть у майбутньому стати футболістами високого класу.










    Ферреро, Б. 365 коротких історій для душі / Бруно Ферреро. - Львів: Свічадо, 2012. - 456 с.

     У цій книжці зібрано короткі, але такі милі нашому серцю історії на кожен день. Ці оповідання - наче промінчик сонця, що освітлює і зігріває душу. Досить уважно прочитати, замислитися - і можна побачити, як над нами відкривається небо. Тоді стає так легко жити і з’являються сили, щоб змінити на краще себе і весь світ довкола.











     Сорока, П. Дерево над водним потоком: денникова проза / Петро Сорока; худ. С. Шевчук. - Тернопіль: Астон, 2012. - 180 с.: іл.