Про нас / Про нас пишуть / Публікації за 2013 рік / 7 червня 2013р. "Плекаємо молоде покоління разом"

Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
 к Томків, Л. В. Плекаємо молоде покоління разом  [Текст]: [творчо-професійна зустріч сільських бібліотекарів Тернопільського р-ну в обл. б-ці для дітей] / Л. В. Томків // Вільне життя. - 2013. - 7 червня. - С.5.

 
Плекаємо молоде покоління разом

    Колектив обласної книгозбірні для дітей відчинив двері для сільських бібліотекарів Тернопільського району. Зустріч відбулася з ініціативи завідуючої центральною районною бібліотекою для дітей Марії Мазур.
   Учасників познайомили з функціональними відділами обласної книгозбірні, представили тематичні книжково-ілюстративні виставки.
     Зацікавила наших колег постійна експозиція вишитих рушників «Полотняний літопис України», яка діє у відділі мистецтв. Директор обласної бібліотеки для дітей Надія Новіцька запросила гостей до подальшої співпраці, адже чимало дітей, жителів навколишніх сіл Тернопільського району є також користувачами обласної книгозбірні. Надія Семенівна розповіла колегам про досвід інноваційної діяльності колективу, співпрацю з програмою «Бібліоміст».
    Завдяки цій програмі бібліотека зуміла долучити майже 300 наймолодших користувачів — дітей від одного до 10-ти років та їх батьків. Сьогодні ж книгозбірня працює над реалізацією не менш актуального проекту зі створення інформаційно-ресурсного центру «Поглянь у майбутнє», в рамках якого соціально незахищеним дітям надаватимуть інформаційні послуги у напрямках: психологічна служба «Довіра», «Приймальня з прав дитини», «Батьківська академія» та клуб «Бібліо.inter.net».
    У рамках творчо-професійної зустрічі відбувся ярмарок інновацій «Бібліотека для читача: рухаємося далі, впроваджуємо, пропонуємо...», дали методичні поради й консультації. Працівники книгозбірень вивчали досвід колег, обговорювали наболілі проблеми катастрофічного недофінансування у цьому році та необхідність професійної переорієнтації в сучасних умовах.

Людмила Томків,
завідувачка науково-методичним відділом
ТОБД.