Архів документів / Надходження (архів) / Надходження 2013 року / Травень 2013 / Література для дітей середнього та старшого шкільного віку

Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей


Пінчук-АРТ: скульптура: [музей історії міста Києва] / КМДА, Гол. упр. культури; ідея проекту Л. Добжанська; текст: Г. Лобановська, О. Ременяка; фотогр.: М. Андреєв, Ю. Білак, А. Котлярчук. - К.: Новий друк, 2012. - 180 с.: фотогр.




 





PINCHUK: PINCHUK ART MUSEUM / Project idea: Stepan Pinchuk; texts: Lilia Dobzhanska, Oxana Remenyaka, Katerina Stukalova; photo... M. Andreev, Y. Bilak, C. Girardet. - Kyiv: Novy Druk, 2008. - 296 s. - (WORLD ART TREASVRES). - текст англ.









Стецько, В. Таїна Пінзеля: мистецький альбом = Pinzel's Mystery: Art Album / Віра Стецько; пер. на англ. О. Пащак-Трач; світлини К. Сачек. - К.: МАЙСТЕР КНИГ, 2012. - 168 с. - (Культурна спадщина українців).









В рамках проведення фестивалю "Джура-фест"
видавництво "Зелений пес" подарувало бібліотеці книги:



Ячейкін, Ю. Агент візантійської секрети: пригодницька повість / Юрій Ячейкін. — К.: Зелений пес, 2004. — 192 с.

   Жоден володар не може поважати себе, якщо не ховає в рукаві якоїсь, хай навіть найнікчемнішої секретної служби, шпигунів, розвідників, ніндзя чи ще когось. Про всяк випадок, звичайно. Раптом знадобиться.
   І будьте певні, потреба виникає. Особливо якщо твоїм сусідою є дикий, але надзвичайно хитрий народ, а їхній володар-варвар прагне стати на рівень з найсильнішими державами світу. Якщо твоя держава розірвана зрадою і немає на кого спертися. Що ж переможе - дипломатія «меча й кинджала», витончена політичними інтригами й підкріплена таємним мистецтвом агентів-перевертнів, а чи впевнена у своїй правоті сила правителя диких земель?







Потапова, А. Зуар Безстрашний / Алла Потапова. - К.: Зелений пес, 2006. - 192 с.

   Чи варто водитися з духами? Кожна розумна людина знає: не варто. Особливо з духами злими, адже від них завжди можна чекати якогось підступу.
    Зуар, молодий воїн племені ліасів, і не гадки не мав, що прийде час, коли йому доведеться просити про допомогу не в людей, а в духів. Що злий дух Грієн врятує хлопця - в обмін на обіцянку принести чародійну воду зі священного джерела, дістатися до котрого може лише людина. Отже, залишається подолати страшний шлях, знайти чарівну воду і віднести її новому господарю.
    Але ж духи нічого не роблять просто так. І ані сміливий хлопчак, ані мудрі старійшини племені не могли уявити, яку плату вимагатиме дух за свою допомогу.
     Чи витримає герой останнє випробування? Відповідь під обкладинкою.







Холоденко, С. В іншому вимірі: фантастичні повісті / Сергій Холоденко. - К.: Зелений пес, 2005. - 192 с.

    Кожна людина хоч раз у житті хотіла потрапити у казку, в інший світ, де все не так, як у звичайному житті. Кожен мріє про пригоди й подвиги, битви й перемоги, які дозволили б виявити власну силу, мужність і мудрість. І коли раптом опиняєшся у такому незнайомому і неймовірному світі... Тепер все залежить саме від тебе. Ким ти станеш - героєм і переможцем чи зрадником і відступником?
     Сергій Холоденко знає відповідь. А ти?










Болото, А. Вдова узурпатора: фантастичні повісті та оповідання / Аліна Болото. - К.: Зелений пес, 2005. - 192 с.

   Як стати королем? Якщо ви принц - немає проблем, дочекайтеся свого часу і - з Богом. А якщо ні? Невже все так безнадійно?
    Є один спосіб. Треба знайти собі прекрасну принцесу, у якої помер батько, а брат-спадкоємець іще неповнолітній, скористатися складною ситуацією в державі, яка змушує бідолашну дівчину поневірятися по чужих краях, познайомитися, закохати її в себе - і готово. Ти вже король. Ти переміг. А підступні вороги кусають собі лікті.
    Тільки що це за дивна усмішка блукає вустами твоєї королеви. Відповідь знайдеш під обкладинкою.








Бойко, І. Полювання на царя / Ігор Бойко. - К.: Зелений пес, 2006. - 112 с.

   Бути царем - справа не легка.
     Атож, треба вміти правильно носити корону так, щоб вона не спадала на ніс і не затуляла очей. Треба поважно нахиляти голову, благородно поводити плечима, а при нагоді ще й роззявляти ікласту пащу - аби піддані боялися й тремтіли. Треба виконувати купу страшенно нудних обов'язків, як то піклуватися про народ і державу, приймати послів. А що вже бали та всіляке там полювання... Нудота...
    Якщо вам здається, що царем бути не цікаво, то спробуйте зробити навпаки - влаштувати полювання на царя разом з веселими героями книжки Ігоря Бойка. Гарантуємо - нудьгувати не доведеться!