Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
 

  Євген Тадейович Зозуляк — журналіст, письменник. Народився 25 квітня 1943 року в селі Збриж Борщівського району.
Навчався у Збризькій початковій, Бурдяківській семирічній і Скала-Подільській середній школах. У селі Бурдяківцях, куди переїхала його сім'я, працював механізатором.
  З січня 1967 року - літературний працівник, згодом завідувач відділу листів, відділу сільського господарства районної газети «Надзбручанська правда» у Борщові.
Заочно навчався на факультеті журналістики Львівського державного університету ім. Івана Франка, який закінчив у 1983 році.
     З 1986 по 1991 рік жив у Шумську і працював власкором газети «Вільне життя». У 1992—1994 рр. — редактор відділу газети «Русалка Дністрова». З 1995-го — оглядач з питань культури «Вільного життя».




Творча дільність

    Журналістську працю поєднує з літературною творчістю. Першого вірша «Коваль» опублікував сорок літ тому у райгазеті «Надзбручанська правда».
   Автор багатьох статей про письменників Тернопільщини, які друкувалися у газетах «Літературна Україна», «Русалка Дністрова», «Вільне життя». Пропагує творчість молодих поетів, напутнім словом вводить у літературу авторів перших книжок.
У перекладах його твори друкувалися в Італії та Росії. Низка поезій перекладена мовою есперанто.
    Член Національної Спілки
письменників України (1996 р.), член Національної Спілки журналістів України (1980 р.), лауреат журналістської премії імені Миколи Костенка (1994 р.), нагороджений італійською медаллю і дипломом «FIDUCIA POETICA» (2001 р.).