Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей

(24.02. - 03.03.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
С. Васильченка "Мужицький ангел"



   Васильченко, С. В. Мужицький ангел: оповідання, повість, п’єси: для серед. та ст. шк. віку / С. Васильченко; упоряд., передм. та приміт. Н. М. Шумило; худ. Л. В. Ільчинська. - К.: Веселка, 2000. — 287 с.: іл. - (Шкільна  бібліотека).

    До книжки класика української літератури поряд з найвідомішими творами (оповіданнями, повістю «В бур’янах», одноактівкою «На перші гулі») увійшли заборонені в радянські часи сатиричні оповідання, казка «Ось та Ась», п’єса «Куди вітер віє».








у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
О. Купріна "Білий пудель"


    Купрін, О. Білий пудель: для серед. шк. віку / О. Купрін; пер. з рос., упорядкув. та передм. О. Таранченко; іл. Т. Кущ. - К.: Національний книжковий проект, 2011. - 192 с.: іл. - (Дитячий світовий бестселер).

   «Людина прийшла у світ для безмірної волі творчості і щастя» - ці слова видатного російського письменника О. І. Купріна (1870-1938) можна було б взяти епіграфом до усієї його творчості. Великий життєлюб, він вірив, що життя стане кращим, і мріяв, що прийде час, коли всі люди будуть щасливими. О. І. Купрін - визнаний майстер короткого оповідання, автор чудових повістей, в яких змальована широка, різноманітна картина російського життя кінця минулого століття і початку нинішнього.
    До книжки увійшли твори О.І. Купріна «Білий пудель», «Гранатовий браслет», «Олеся».








(18.02. - 24.02.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Л. Українки "Давня казка"


  Українка, Л. Давня казка: для мол. та серед. шк. віку / Л. Українка; упорядкув. та передм. Л. Ліщинської. - К.: Школа, 2006. — 240 с.: іл. — (Хрестоматія школяра).

До хрестоматії увійшли вибрані твори класика української літератури Лесі Українки (1871-1913) — казки, поезії, поеми, драматичний твір «Лісова пісня».









у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Ґ. Ґрасса "Бляшаний барабан"


Ґрасс, Ґ. Бляшаний барабан: роман / Ґ. Ґрасс; пер. з нім. О. Логвиненка; передм. Д. Затонського; худож.-оформл. А. П. Езрова. — Харків: Фоліо, 2012. — 955 с. — (Бібліотека Нобелівських лауреатів).

    Роман видатного німецького письменника, Нобелівського лауреата Ґюнтера Ґрасса «Бляшаний барабан» — перша частина епічної, так званої «данцизької», трилогії. До неї також входять повість «Кіт і миша», що була надрукована у видавництві «Фоліо» у 2008 році, та роман «Собачі роки». Побудований в традиційному жанрі роману виховання, «Бляшаний барабан» вражає незвичністю головного героя. Юний Оскар у три роки перестає рости на знак протесту проти життя дорослих. Погляд «знизу» дозволяє уявити людей та предмети в незвичайно-гротескному вигляді, спростувати усталені думки, задуматися про те, що відбувається.



(11.02. - 17.02.) найбільшим читацьким попитом користувалась:


у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
О. С. Пушкіна "Казка про золотого півника"


     Пушкін, О. Казка про золотого півника / О. Пушкін; перекл. В. Паронової; іл. Г. Полякової. - Тернопіль: Навчальна книга - Богдан, 2009. - 15 с.: іл.












у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Б. Космовської "Буба: мертвий сезон"


   Космовська, Б. Буба: мертвий сезон: роман / Барбара Космовська; пер. з пол. Б. Антоняк; худ. Н. Гайда. - Львів: Урбіно, 2012. - 224 с.:іл. - (Прикольна книжка).

     Здається, весь світ змовився проти Буби. Коханий Мілош захопився чарівною Ребеккою, немає поруч найкращої подруги, і навіть дідусь поринув у віртуальний світ інтернет-чатів. Мама, як завжди, зайнята власного кар’єрою й постійно перебуває поза домом, а старша сестра регулярно поривається розлучитися зі своїм чоловіком.
Якось, вигулюючи собаку, Буба знайомиться з паном Клеменсом, котрий розповідає їй сумну історію свого картярського програшу. Ніхто не здатен виграти в бридж у зловісного Юзефа на прізвисько Сталін. Хіба тільки Буба.







(04.02. - 10.02.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
"Міфи і легенди народів світу"



     Хаткіна, М. О., Зав’язкін, О. В. Міфи і легенди народів світу / М. Хаткіна, О. Зав’язкін. — Донецьк: БАО, 2006. — 656 с.

     Найдавніші самобутні культури розповідають про себе мовою міфів та легенд. Ці дивовижні, сповнені первісної величі твори породжують роздуми, пробуджують фантазію.
До ілюстрованого збірника ввійшли міфи, що оповідають про створення світу, про богів та героїв. Чудеса та перетворення, перемоги та поразки, доля та щасливий випадок — усе це чекає на читача.
Видання розраховане на дітей 5-12 років, їхніх дбайливих батьків, учителів шкіл, ліцеїв, гімназій.






у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Івана Карпенка-Карого "Хазяїн"



    Карпенко-Карий, І. Хазяїн: драматичні твори / І. Карпенко-Карий; худ.-оформ. А. Ленчик. — Харків: Фоліо, 2006. — 317 с. — (Українська класика).

    Іван Карпенко-Карий (1845—1907) — видатний український драматург, якого І. Франко назвав «одним із батьків новочасного українського театру». Драматична майстерність Карпенка-Карого дозволяла йому з великим успіхом виступати в усіх класичних жанрах. Та найвищого рівня він досяг у комедії, що була справжньою творчою стихією митця. Найкращі драми і комедії Карпенка-Карого — «Безталанна», «Сава Чалий», «Мартин Боруля», «Сто тисяч» і «Хазяїн» — не втратили своєї цінності й сьогодні, були і залишаються гордістю національної театральної культури.
 


(28.01. - 03.02.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
 Миколи Герасименка"Хоробрий Степанко"



   Герасименко, М. Хоробрий Степанко: для дошкільного віку / Микола Герасименко; худ. С. Секало. - К.: Веселка, 1986. - 15 с.
 
 










у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
 Івана Багряного "Тигролови"


 
  Багряний, І. Тигролови: Роман: для старш. шк. віку / Упорядкув. тeкcтiв, передм., підготов. комент., прим. та навч.-метод. матеріалів Т. В. Петриченко. — К.: Школа, 2007. — 256 с. — (Шкіл. хрестоматія).

    Видання знайомить із романом українського письменника Івана Багряного «Тигролови» i дає досить повне уявлення про жахливі сторінки icтopiї українського народу - сталінські репресії 30-х pp. XX ст.
    Науково-методичний «Додаток до прочитаного» містить бioграфічні й літературознавчі матеріали, що допоможуть читачеві гpyнтовніше вивчити життєвий i творчий шлях письменника.
    Розраховане на школярів, вчителів, студентів-філологів, усіх хто цікавиться творчістю Івана Багряного.