Архів документів / Надходження (архів) / Надходження 2013 року / Cічень 2013 / Література для дошкільнят та дітей молодшого шкільного віку

Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей


     Лобе, М. Яблунька / Міра Лобе; пер. з нім. І. Андрущенка; іл. А. Кауфманн. - К.: Наш час, 2012. - 25 с.: іл. - (Равлик).

    Ця книжка отримала Премію міста за найкращу дитячу книгу. Її внесено у почесний список кращої австрійської літератури для дітей та молоді, а також номіновано на Німецьку премію з дитячої літератури.











        
    Кучеренко, В. И. Сказки старого медведя / В. Кучеренко; худ. Ф. Мельников. — К.: ЗКО-ПРОДАКШН, 2012. — 80 с.: іл.

    Книга знакомит маленьких читателей с героями народных легенд. В позтической форме автор мастерски изобразил характеры героев. Яркие иллюстрации художника дополняют образы. Главный герой — Старый Медведь — рассказывает об истории наших территорий, о быте и славе наших предков. Сказки для детей 5-10 лет.










   Рутківський, В. Ганнуся: весела пригодницька повість: [для мол. шк. віку] / Володимир Рутківський; худ. І. Ключковська. - Львів: Видавництво Старого Лева, 2012. - 254 с.: іл.

   Ця повість для тих, хто не знає, що відро з колодязя можна витягти кішкою, хто не вміє відрізнити курку від квочки чи здає до металобрухту цілий бульдозер - але хто хоче відкривати нові світи, знаходити нових друзів і переконуватися в тому, що дорослих теж можна ставити в куток.












    Пори року: читаночка: [для дошк. та мол. шк. віку] / упоряд. А. Зеленська; худ. Н. Журавльова. - К.: АВІАЗ, 2012. - 96 с.: іл.

    До читаночки увійшли твори українського фольклору, письменників- класиків та сучасних авторів. Всі твори розподілено за порами року.












Суворова, Л. В. Раз, два, три! Природо, оживи!: казки / Людмила Суворова  — К: АТРАМЕНТ, 2012. — 80 с.: іл.

    Веселі пригоди різноманітних квітів, дерев і трав неймовірно захопливі. Чи знаєш, навіщо троянді колючки, про що дзюрчить струмочок і чому веселка семибарвна? Або як подорожують листочки та про що сперечаються вітер і сонце? Дивовижна колекція історій із життя рослин розкриє найбільші таємниці природи.












   Весела прогулянка: вірші. загадки, оповідання [для дітей мол. шк. віку] / упоряд. А. Зеленська; іл. К. Іванова. - К.: АВІЗ, 2012. - 72 с.: іл.














    

    Керролл, Л. Аліса в Задзеркаллі: для мол. і сер. шк. віку / Льюїс Керролл; пер. з англ. В. Г. Наріжної; іл. Є. Г. Гапчинської. — Харків: Фоліо, 2012. - 157 с.

    Гортаючи сторінки цієї яскравої, з веселими і кумедними малюнками книжки, читач разом з дівчинкою Алісою потрапить у захоплюючий світ Задзеркалля, познайомиться з його незвичайними мешканцями — шаховими фігурами, задзеркальними комахами, Женчичком і Бренчичком, Бовтуном- Товстуном, Левом, Однорогом та багатьма іншими, яких ще у XIX столітті створив відомий англійський письменник і математик Льюїс Керролл (1832—1898).











    Український віночок: Антологія творів українських письменників для дітей / упоряд. А. Зеленська; худ. Н. Журавльова. - К.: АВІАЗ, 2012. - 256 с.: іл.
















    Росіцький, Р. П. Мешканці старого Двору: для дошк. та мол. шк. віку / Р. П. Росіцький; худ.: К. Іванова. - К.: АВІАЗ, 2012. - 48 с.: іл.















Лагерльоф, С. Чудесна мандрівка Нільса з дикими гусями : для дош. та мол. шк.. віку / С.Лагерльоф ; переказ Н. Павловської; худ. К. Іванова. - К.: АВІАЗ, 2012. - 64 с.: іл.












 



    Остап’юк, В. О. Букварик електробезпеки: для мол. і сер. шк. віку / Володимир Остап’юк; худ. оформл. Н. Романкевич. – Тернопіль: Лілея, 2012. – 48с.: іл.


    Дитячий посібник «Букварик електробезпеки» створено з метою розширення знань про небезпеку електричного струму. Книжечка знайомить читачів із самим поняттям електричного струму, із правилами надання першої допомоги. Вона вчить нас, як правильно користуватись електроприладами,застерігає від неправильної поведінки біля струмовідних частин.
    Вірші тут розміщені в алфавітному порядку, до кожного з яких додаються чудові відповідні ілюстрації, які стали результатом праці учнів шкіл Тернопільської області.
    Книжка розрахована на дітей молодшого і середнього шкільного віку
.






    Мацко, І. О. Пригоди маленького Мобіка: розповідь-казка: [для мол. шк. віку] / Ірина Мацко; худ. Д. Тимоніна. - Тернопіль: ІрМа, 2010. - 42с.: іл.














 
   Мацко, І. О. Мамине серденько: казка: [для дошк. та мол. шк. віку] / Ірина Мацко; худ. В.Стецюк та ін. - Тернопіль: ІрМа, 2011. - 12с.: іл.


    Чи знаєш ТИ, що таке мамине серденько?
    Думаєш, воно таке, як на малюнку в енциклопедії?
    Ні, дитино, серце набагато більше.
    Цього незобразиш на жодному малюнку.
    А головне, що у серці основне місце займаєш ТИ.
    Так-так, саме ТИ...
    Дивне серце, правда? Поки Тебе не було, там поміщалося багато всього.     Але після Твого народження це все потіснилось, і більшу частину серденька зайняла дитина.
    Саме діти є господарями маминого серденька.
    І лише вони його можуть розбити.