Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
Лютий

(21.01. - 27.01.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
"Міфи і легенди народів світу"


    Хаткіна М. О., Зав’язкін О. В. Міфи і легенди народів світу / Хаткіна М. О., Зав’язкін О. В. — Донецьк: БАО, 2006. — 656 с.

    Найдавніші самобутні культури розповідають про себе мовою міфів та легенд. Ці дивовижні, сповнені первісної величі твори породжують роздуми, пробуджують фантазію.
    До ілюстрованого збірника ввійшли міфи, що оповідають про створення світу, про богів та героїв. Чудеса та перетворення, перемоги та поразки, доля та щасливий випадок — усе це чекає на читача.
    Видання розраховане на дітей 5-12 років, їхніх дбайливих батьків, учителів шкіл, ліцеїв, гімназій.









у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Михайла Коцюбинського "Тіні забутих предків"


   Коцюбинський, М. Тіні забутих предків / М. Коцюбинський; худ. І. В. Осипов. - Харків: Фоліо, 2008. - 350 с. - (Українська класика).
   
   В книзі зібрані найкращі твори класика української літератури Михайла Михайловича Коцюбинського (1864–1913), одного з найцікавіших майстрів українського слова. Блискучий новеліст, він є одним з новаторів, що створює невеличкі за обсягом, але психологічно напружені твори. Сюжет в них не головне. Це може бути один день з життя татарської дівчини, яка не знає куди подітися у свято («В путах шайтана»), чи почуття батька, що втрачає дитину квітучого літнього дня («Цвіт яблуні»). Повість «Тіні забутих предків», здавалося б нехитра любовна історія двох дітей Карпатських гір, стає духовним заповітом Коцюбинського — людські душі єднаються не тільки в любові, але й у смерті.






(14.01. - 20.01.) найбільшим читацьким попитом користувалась:


у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
 "Міфи Давньої Греції"




    Міфи Давньої Греції: для серед. та ст. шк. віку / переказала К. Гловацька; [авт. передм. А. Білецький]; худ. Р. Масаутов. — К.: Веселка; Тернопіль: Навчальна книга — Богдан; 2005, — 295 с.: іл. — (Б-ка світової л-ри для дітей у 100 томах «Світовид»).

    Книжка знайомить читачів із найвідомішими міфами Давньої Греції.







у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Марини та Сергія Дяченків "Магам можна все"


    Дяченки, М. та С. Магам можна все: роман / Марина та Сергій Дяченки; пер. з рос. Я. Житіна. — Харків: Фоліо, 2012. — 347 с. - (Кращі письменники-фантасти Європи).

    Уявіть, шановний читачу, що людина, ось, наприклад, ви — це такий собі будиночок із безліччю кімнат, у яких живуть їх мешканці. І ось комусь — сторонньому, в усякому разі, не вам, спадає на думку — а що буде, якщо відселити деяких мешканців, навіть не питаючи власника будинку? Що буде, якщо препарувати душу людини?..
    Таємничий Препаратор почав свою справу. Разом з ним почав діяти і Хорт зі Табор — вроджений маг. Магам, як відомо, можна все, особливо коли в мага є Кореневе Заклинання Кари, проти якого безсилий будь-хто. Але... Але справа навіть не в тому, що його супротивник теж маг, він дуже могутній і вже мільйон років удосконалює свою магічну майстерність. Справа в тому, що...
    Спочатку був «Варан», потім «Мідний король», а зараз — «Магам можна все». Видавництво «Фоліо» презентує: третя книжка українською найпопулярніших майстрів фентезі Марини та Сергія Дяченків — це те, що варто читати.
 

(07.01. - 13.01.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Дж. Редьярда Кіплінга "Казки"


    Кіплінг, Р. Казки / Р. Кіплінг; пер. з англ. В Панченка; худож. П. Репрінцев. — К.: Махаон-Україна, 2006. — 112 с.: іл. — (Подорож у казку).

     Чому кіт гуляє, де сам собі знає? Чому мангуст не дружить із пітонами? Звідки в слоненятка довгий хобот? Чому у верблюда з’явився горб? Звідки взялися броненосці? На ці та інші не менш цікаві запитання юний читач знайде відповіді, прочитавши цю цікаву та захоплюючу книжку класика англійської літератури, одного з перших лауреатів Нобелівської премії Редьярда Кіплінга.



 

у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Богдана Лепкого "Казки"


    Лепкий, Б. Казки: [для мол. та серед. шк. віку / Б. Лепкий; іл. В. Дунаєвої. — К.: Школа, 2007. — 192 с.: іл. — (Хрестоматія школяра).

   До видання увійшли твори Богдана Лепкого (1872-1941) - талановитого українського письменника, літературознавця, видавця, творчість якого довгий час замовчувалася. Книжка стане в пригоді вчителям та учням — до неї вміщені казки «Цвіт щастя», «Мишка», мемуари «Казки мого життя», рекомендовані шкільною програмою з української літератури, а також прислужиться тим, хто глибше і досконаліше хоче пізнати творчість Богдана Лепкого.









 
(31.12. - 06.01.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Всеволода Нестайка "Чудеса в Гарбузянах"


    Нестайко, В. З. Чудеса в Гарбузянах: повість: для мол. та серед. шк. віку / В. Нестайко; мал. А. П. Василенка. - К.: Веселка, 1984. - 159 с.: іл. - (Бібліотечна серія).

    Повість відомого письменника про справжні і разом з тим дивовижні пригоди трьох друзів - хлопчиків-п'ятикласників.


 







у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Тамари Крюкової  "Кубок чарівника"



   Крюкова, Т. Ш. Кубок чарівника: повісті: для дітей мол. та серед. шк. віку / Тамара Крюкова; пер. А. Зіньківська; іл.: Н. Гордієнко, А. Савицька. — X.: Ранок, 2012. — 384 с.: іл. - (Дівоче фентезі).

     У книзі об'єднано дві казкові повісті: «Кубок чарівника» і «В'язень дзеркала». Це цікаві чарівні історії, що піднімають питання морального вибору, вірності, дружби, любові, зради, самопожертви.
    У «Гордівниці» Злати народився син Гліб. Але зла чаклунка перетворила Агнесу — суперницю Злати — на брата-близнюка Гліба. І тільки Кубок чарівника допоможе дізнатися, хто з братів — син Злати.
   За гладкою поверхнею магічного дзеркала живуть люди-відображення. У тому світі все примарно і ніщо не реально, крім небезпек, що підстерігають кожного, хто ризикне перейти межу.
  Стрімкість розвитку подій, багатство фантазії, незвичайний сюжет з перших же сторінок втягують у дивовижний світ казки, допомагають розібратися в життєво важливих питаннях.