Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
 

Безсумнівно, напередодні новорічного свята ми всі замислюємося про те, як зустрічати
Новий 2013 рік Змії - 2013. Адже кожен з нас хоче зустріти його так, щоб весь наступний рік супроводжувала удача й успіх у всіх сферах життя. Рік Чорної Водяної Змії фактично вступає в свої права десятого лютого 2013 року, а закінчиться тридцять першого січня 2014 року. 
 Змія - символ удачі й щастя, високого положення і міцного здоров'я.

Році Змії відповідають такі кольори, як чорний, синій (блакитний) і зелений. Стихія – вода, якої властива така характеристика, як рухливість, динамізм і мінливість.
Чорна Змія несе людям несподівані приховані зміни, нестабільність і мінливість. Ось чому важливо в рік Змії заздалегідь усе планувати і правильно оцінювати, перш ніж що-небудь робити. Потрібно стати у багато разів обережніше і обачнішими.
За східним гороскопом космічним елементом Змії є вогонь. Тому палаючі свічки або камін – це ідеальна прикраса для святкової обстановки. Довгі красиві свічки в розкішному підсвічнику ідеально підійдуть. Обираючи свічки, виберіть виті свічки, за формою схожі на двох скручених змій.
Змія на новорічній ялинці повинна займати найпомітніше місце. Ялинку прикрасьте сріблястою мішурою і кулями, що переливаються. Змійкою повинні спускатися гірлянди. Ще можна прикрасити ялинку кольоровим дощиком, при включених вогниках він буде переливатися, і буде схожий на зміїну шкіру.
У самій квартирі можна розставити скляні прикраси та скляні статуетки. І по всьому будинку поставте свічки.
Як і в чому зустрічати 2013 рік – Рік Змії
Перш за все, Змія не переносить шуму і зайвих рухів. Тому зустрічати Новий 2013 астрологи рекомендують в невеликому, тісному колі своєї родини або компанії. У цей світлий і добрий свято треба повністю розслабитися і відкинути всі турботи і похмурі думки.
В одязі віддати перевагу чорним і темно-синім тонам. Актуальне також і зелений колір. Жінки будуть чарівні в гладких, обтягуючих нарядах, що нагадують зміїну, візерунчасту шкіру. Чоловіки внесуть різноманітність у свій костюм за допомогою таких же по фактурі і малюнку краваток. Прикраси повинні включати дорогоцінні й напівкоштовні камені, особливим «шиком» будуть діаманти чистої води.
Обов’язково поставте на середину столу гілочку сосни, на сході вона символізує довголіття. І, звичайно ж, повісьте на ялинку талісман року – маленьку Змію: така увага їй підлестить. Новорічний стіл повинен ломитися від закусок і вина, так що нехай буде все, як завжди. І не забудьте при останніх хвилинах минає загадати своє найзаповітніше
бажання.
Щоб Новий 2013 рік був вдалий у грошах, чоловікові треба загорнути якусь сріблясту монетку в шовковій чорній хустинці і покласти її в ліву кишеню брюк або піджака. Щоб було побільше уважності, міцної пам’яті і розуму, покладіть в кишеню шматочок малахіту.
Що повинно бути на столі в новорічну ніч 2013 року Змії
На новорічний стіл постеліть блискучу скатертину, краще, якщо це буде синій однотонний колір. Підійде скатертина й іншого будь-якого кольору, головне щоб був геометричний орнамент.
Вишуканою і дорогою повинна бути сервіровка столу. Так що дістаємо тонкий фарфор, родинний кришталь, столове срібло. Фігурка змії – це обов’язкова прикраса на столі.
У новорічну ніч на столі просто обов’язкова присутність м’ясних страв. Але й салати також знайдуть своє місце на святковому столі, адже як можна обійтися на Новий рік без олів’є та салату з крабовими паличками. На гаряче можна подати індичку або кролика. Адже це улюблена страва змії. Індичку або кролика можна смажити на грилі, запікати в духовці, тушкувати на сковорідці.

Змія – любителька делікатесів і розкоші. Вона не буде заперечувати, якщо на столі, в якості екзотичних страв, з’являться страви з лапок жаби або раків. Ви можете поставити на стіл смачного вугра і прикрасити його, за формою він нагадає змію.
Хорошою закускою для гостей стане закуска з яєць. Прикрасьте зеленню делікатесні закуски, так Змія знайде де сховатися. Якщо на столі буде риба, то це просто ідеально, оскільки це рік водяної змії. У виборі риби ви можете не обмежуватися.
 Під час святкування Нового року пам’ятайте, що в залежності від свого розміру Змія вибирає собі їжу, щоб не піддавати стресу себе при ковтанні їжі. Тому намагайтеся не переїдати в новорічну ніч.
Що подарувати на Новий 2013 рік Змії
 Коли будете замислюватися про подарунки на Новий рік, не враховуйте тільки побажання близьких і рідних, пам’ятайте, що це рік змії. Тому ідеальний подарунок на Новий рік предмет коричневого, чорного кольору. Однак змія любить уважних, обачних, цілеспрямованих людей, тому доречним буде подарунок у вигляді органайзера, щоденника або ноутбука. Ювелірні прикраси і парфуми теж будуть доречними в якості подарунка.
 Не забудьте загадати про себе своє найзаповітніше бажання під бій курантів - і воно обов'язково в цьому році виповниться!
 Змія оцінить ваші старання, покращить фінансове благополуччя, додасть мудрість, а також принесе в наступаючому Новому 2013 році цікаві непередбачувані зміни.
  Якщо ви прислухаєтеся до цих порад, то в Новому році Змія буде допомагати вам у всьому!