Про нас / Про нас пишуть / Публікації за 2012 рік / 24 жовтня 2012 р. "Бібліотека сьогодення"

Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
 Николишин, С. Бібліотека сьогодення [Текст]: [участь директорів обласних бібліотек у круглому столі "Бібліотека сьогодення" в ТВУК] / С. Николишин // Воля. - 2012. - 24 жовтня. - С.2.


Бібліотека сьогодення
   

   Нещодавно в гості до студентів - майбутніх бібліотекарів, їх викладачів та працівників бібліотеки вищого училища культури завітали директори обласних бібліотек. Під час зустрічі в атмосфері невимушеного спілкування обговорювалась тема «Бібліотека сьогодення».
  Мережа бібліотек області, основні напрямки їх діяльності, оснащення комп'ютерною технікою, інтернет-ресурси, електронні каталоги і картотеки були основною темою виступу заступника директора з наукової роботи Тернопільської обласної наукової бібліотеки О. Ліскової.
    У формі діалогу з аудиторією директор обласної бібліотеки для молоді Л. Гук розповіла про проекти обласної бібліотеки для молоді та їх значення для користувачів бібліотеки. Особливо майбутніх бібліотекарів зацікавили теми представлення бібліотеки у соціальних мережах, нового проекту «Творчість молодих в онлайн", літературний відео-підкаст «Провесінь Тернопілля».
     Директор обласної бібліотеки для дітей Н.Новіцька акцентувала увагу присутніх на роботі бібліотеки за комплексними програмами «Бібліотека і світ», «Бібліотека і читач», «У світ через мистецтво», «Діти і книга», «Дитяча бібліотека в Інтернеті» та фандрейзинговій діяльності бібліотеки.
   Демонстрація відеороликів, слайдів, фотоматеріалів та їх коментарі надали спілкуванню «за круглим столом» особливого пожвавлення.
Допомагали у розкритті теми видання, представлені на книжковій виставці «Бібліотека сьогодення», організованій працівниками бібліотеки вищого училища культури.
   Атмосфери святковості додали вітальні слова директора вищого училища культури, заслуженого працівника культури України, відмінника освіти України М.Виннічика, з якими він звернувся до усіх присутніх, музичні вітання учасників фольклорно-етнографічного ансамблю «Намисто» під керівництвом Т. Виннічик та поетичні рядки, з хвилюванням прочитані студенткою 2 курсу В. Порохняк.
   Навіть після подячних слів на адресу гостей від заступника директора ТВУК з виховної роботи З. Габрук та голови циклової комісії бібліотечних дисциплін Л. Федчишин присутні не поспішали розходитись, активно спілкувались, адже питань для обговорення та невирішених проблем у бібліотеки сьогодення накопичилось багато. Тому саме їм - майбутнім бібліотекарям, які сьогодні навчаються у вищому училищі культури, і піднімати бібліотечну справу на якісно новий рівень, будувати бібліотеку майбутнього.

Світлана НИКОЛИШИН, викладач
бібліотечних дисциплін ТВУК.