Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
 

    Крюкова, Т. Ш. Гордівниця: роман: для дітей серед. та ст. шк. віку / Тамара Крюкова; пер. А. Зіньківська; іл.: Н. Гордієнко, А. Савицька. — X.: Ранок, 2012. — 400 с.: іл. - (Дівоче фентезі).

   «Гордівниця» — це перша з семи історій про пригоди в світі фентезі. На сторінках цього гостросюжетного роману оживають легенди. Кинувши виклик долі, героїня книг Злата пізнає таємниці Всесвіту.
    На шляху до щастя їй доведеться пройти крізь труднощі і негаразди, чари і чорну магію, дізнатися ціну дружбі, любові та зради, відкрити для себе сенс життя...
    У захоплюючій казці «Закляття гномів» красуня Злата потрапляє в астральний світ у пошуках відповідей на чарівні загадки. Через безліч пригод прекрасну героїню веде одне бажання — знову зустрітися з коханим принцом, якого вона колись несправедливо образила.
     Якщо Ви прочитаєте цю книгу разом з дитиною, то і самі отримаєте величезне задоволення і по-новому поглянете на чарівну сторону власного дитинства.



     Крюкова, Т. Ш. Кубок чарівника: повісті: для дітей мол. та серед. шк. віку / Тамара Крюкова; пер. А. Зіньківська; іл.: Н. Гордієнко, А. Савицька. — X.: Ранок, 2012. — 384 с.: іл. - (Дівоче фентезі).

    У книзі об'єднано дві казкові повісті: «Кубок чарівника» і «В'язень дзеркала». Це цікаві чарівні історії, що піднімають питання морального вибору, вірності, дружби, любові, зради, самопожертви.
   У «Гордівниці» Злати народився син Гліб. Але зла чаклунка перетворила Агнесу — суперницю Злати — на брата-близнюка Гліба. І тільки Кубок чарівника допоможе дізнатися, хто з братів — син Злати.
  За гладкою поверхнею магічного дзеркала живуть люди-відображення. У тому світі все примарно і ніщо не реально, крім небезпек, що підстерігають кожного, хто ризикне перейти межу.
Стрімкість розвитку подій, багатство фантазії, незвичайний сюжет з перших же сторінок втягують у дивовижний світ казки, допомагають розібратися в життєво важливих питаннях.




     Крюкова, Т. Ш. Чаклунка з останньої парти: повість: для дітей мол. та серед. шк. віку / Тамара Крюкова; пер. В. Верховень; іл. А. Савицької. — X.: Ранок, 2012.— 328 с.: іл.(Шкільні прикольні історії).

     Весела повість, головним героем якої є наш сучасник, школяр на ім'я Вася і його ровесниця Липочка.
     Вася — горе-винахідник, вічний козел відпущення. Іюлька — горе-чародійка, суцільне непорозуміння. Він живе у звичайному місті і вчиться у шостому класі. Вона живе у Вернисвіті і вчиться на чарівницю. Від його винаходів одну частину школи лихоманить, а інша катається від реготу. Від її чародійства жителі Вернисвіту не знають, чи то плакати, чи то сміятися. А вже коли Іюлька потрапляє в наш світ і зустрічається з Васею... У двох словах цього не опишеш...







   Ріардан, Р. Персі Джексон та викладач блискавок: роман: для дітей серед. шк. віку / Рік Ріардан; пер. І. Бондар-Терещенко; іл. О. Крутик. – Х.: Ранок, 2011. – 495 с.: іл.

      Персі Джексон, дванадцятирічний школяр, випадково дізнається, що його рід бере початок від грецького бога морів Посейдона. Більш того, його звинувачують у тому, що він викрав блискавки Зевса. Тепер, щоб запобігти війні богів, Персі повинен відшукати справжнього злодія і повернути блискавки.













     Коперштенберг, І. Про котів, калюжі й павичів: для дітей мол. та серед. шк. віку / Іван Коперштенберг; пер.: М. Кудленко, Д. Кудленко; іл. М. Коршунова. — X.: Ранок, 2011.— 176 с.: іл. — (Чомучки).

     «Чомучки» для школярів 3—6 класів. Простою та зрозумілою мовою педагог із багатодітним досвідом роботи відповідає на всі дитячі «чому», з якими він стикався під час своєї вчительської практики. Кожна томучка доповнена лаконічним прозовим або віршованим висловом відомих людей, які спіткалися об чомучки у своїй творчості й успішно відповідали на них.
      Ця книга буде цікава всім, хто звик дивуватися, ставити питання та знаходити на них зрозумілі та вичерпні відповіді.












   Промоклі чоботи та інші негаразди: для дітей мол. та серед. шк. віку / іл.: У. Золотухіна, Г. Рогова. — X.: Ранок, 2012. — 168 с.: іл. — (Швидка допомога).

     Серія «Швидка допомога» зацікавить школярів молодших і середніх класів, котрі час від часу потрапляють у різні неприємні ситуації, — забувають гроші на проїзд у транспорті, гублять ключі, або випадково псують товар у магазині. Проте, безвихідних ситуацій не буває. А от як навчитися блискавично реагувати на такі халепи та ше й запобігати їм — розповість ця книга.
















 Батій, Я. О. Бакугани і трансформери / Яна Батій. — X.: Ранок-НТ, 2011. — 128 с.: іл.

   Ви коли-небудь чули про бакуганів і трансформерів? Напевно, так, якщо зараз тримаєте в руках цю книгу. На всіх континентах не лише діти, але й дорослі обожнюють дивовижні пластикові іграшки — розкладних роботів, здатних за дві секунди перетворюватися на автомобілі або літаки, і ладні без кінця вовтузитися з ними. Читаючи цю книгу, ви зможете ближче познайомитися з улюбленими героями, дізнатися чимало нового та цікавого про їхні характери й можливості. І, звичайно ж, про основні події найпопулярніших мультиплікаційних серіалів, присвячених нашим «нестандартним» героям.










     Дювель, Н. Дриблінг, пас, гол: Професіонали футболу – наймолодшим / Норберт Дювель; передм. Д. Хакінг; фотограф. У.  Зєєр. – Х.: Ранок, 2012. – 120 с.: фотогр. - (Надійний спортивний консультант).

    Ви хочете грати у футбол як Марадона, Роналдо або Бекхем? Тоді беріть м'яч і наполегливо тренуватися!
    А юні футболісти Ніка і Ніко будуть тренуватися разом із вами і давати корисні поради про те, як все зробити правильно. Наша книга допомс дізнатися професійні футбольні секрети і відкрити для себе невідомі факти про відому гру.





     Лесик, А. А. Усе про футбол: Історія. Правила гри. Техніка і тактика. Турніри. Збірні. Клуби. Футболісти: ілюстрована енциклопедія / Андрій Лесик, Катерина Шейкіна. - X.: Ранок, 2011. - 160 с.: фотогр.

   Футбол — це життя! Наша книга містить у собі факти про найяскравіші моменти футбольної історії, про те, як створювалися спортивні клуби, як проводилися перші міжнародні матчі й турніри, а також розповіді про знаменитих футболістів і футбольні асоціації.
    Сподіваємося, що зі сторінок книги ви отримаєте корисну та важливу інформацію про футбол і про спортивне життя в цілому.









    Культура України: Мистецтво. Архітектура. Наука та освіта. Релігія: ілюстрована енциклопедія школяра / автор-упоряд. К. Шейкіна. — X.: Ранок, 2011. — 64 с.: іл. - (Усе про Україну).

   Наша книжка розповідає про різноманітну культуру України. Вражають дивовижна сила та живучість української традиції, надзвичайно досконалі форми культури і цивілізації, вироблені українським народом, а також загальний високий рівень української культури.
    Славетні імена філософа Г. Сковороди, письменника М. Гоголя, поета Т. Шевченка, поетеси Л. Українки, літератора і кінорежисера О. Довженка і багатьох-багатьох інших українських діячів культури золотими літерами вписані не тільки в історію України, але й у літопис європейської і світової культури.
     Книжка розрахована на широке коло читачів. Може бути використана як джерело додаткових відомостей при вивченні історії України.





   Україна на карті світу / автор тексту О. Стадник. — X.: Ранок, 2011. — 64 с.: іл. - (Моя Україна).

   Читачі книги отримають докладні відомості про географічне положення нашої країни, про її рельєф і корисні копалини, про народні звичаї та систему господарювання в усіх регіонах — від Полісся до Криму. Окрему увагу приділено кожній із семи країн, які мають спільні кордони з Україною.