Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
 
     
    Чисельність користувачів Інтернету стрімко зростає з кожним роком і становить приблизно двадцять вісім мільйонів людей. Внаслідок чого виникає питання, чим же приваблює інтернет людей, які сайти найбільш затребувані і популярні? За дослідженнями, які проводилися в різних пошукових системах, зроблено висновок про те, що інтереси користувачів відрізняються і залежать, насамперед, від віку.
  Так, наприклад, молодих юнаків у віковій категорії 12-17 років цікавить програмування, комп’ютерна техніка, ігри, платіжні системи, автомобілі, телефони, тобто можливості сучасних технологій, а також заробіток на дому. У віці 18-24 років до вищесказаного додається спілкування в чатах, соціальних мережах, оптимізація та розробка сайтів, ігри (квести, стратегії), музика, наприклад, «Казантип», мобільні телефони та пристрої до них.
   Дівчаток на відміну від хлопців цікавить навчальна програма, а також мода, музика, соціальні мережі, серіали, косметика, нарощування нігтів, телепроекти та інше.
    Інтернет широко використовується і більш старшої вікової категорії. Багато людей в інтернеті знайомляться, шукають для себе відповідну пару для створення відносин, деякі дивляться новинки кіно, слухають музику онлайн, популярністю користуються також онлайн магазини, які поширюють різні товари та послуги. Кожна людина шукає в інтернеті для себе цікаву, корисну і пізнавальну інформацію, яка розширює кругозір і можливості користувача.
   
   Дуже популярні соціальні мережі «Однокласники» та «Вконтакте» незалежно від віку і стану.

1. 80% всіх картинок в Інтернеті показують голих жінок.

2. Будинок Білла Гейтса був спроектований, використовуючи комп’ютер Макінтош.

3. До 2012 року буде приблизно 17 мільярдів пристроїв, пов’язаних з Інтернетом.

4. Кожного місяця реєструється більше мільйона доменних імен.

5. Електронна пошта була винайдена раніше, ніж Всесвітня павутина.

6. У 1980-их комп’ютер IBM не вважали хорошим, якщо він не міг керувати Microsoft Flight Simulator *.

7. MySpace повідомляє про більш ніж 110 мільйонах зареєстрованих користувачів. Якби це була країна, вона була б у десятки разів більше Мексики.

8. На e-Bay кожну секунду укладається угод на 680$.

9. Кожна восьма подружня пара, яка одружилася в минулому році в США, зустрілася онлайн.

10. Середній 21-річний молодий чоловік провів 5 000 годин, граючи у відеоігри, прочитав 250000 електронних листів, і текстові повідомлення і витратив 10 000 годин на мобільний телефон.

11. Середній користувач комп’ютера блимає 7 разів на хвилину, це менше звичайної норми в три рази.

12. У 1994 році вийшла перша банерна реклама.

13. Перша комп’ютерна миша була винайдена Дугом Енджелбартом приблизно в 1964 році і була зроблена з дерева.

14. Перше доменне ім’я, коли-небудь зареєстроване, було Symbolics.com.

15. Перший в світі комп’ютер, названий Z1, був винайдений Конрадом Цузе в 1936 році. Його наступний винахід, Z2 був закінчений у 1939 і був першим повністю функціонуючим електромеханічним комп’ютером.

16. Інтернет відвідують приблизно 1319872109 осіб щодня.

17. У той час як радіо потрібні 38 років, і телебаченню 13 років, Всесвітній павутині потрібні тільки 4 роки, щоб досягти 50 мільйонів користувачів.