Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
 

  "Бібліотечна планета" - щоквартальний науково-виробничий журнал. Заснований у березні 1998 р. Національною парламентською бібліотекою України.
   З 10 листопада 1999 року журнал включено до переліку наукових фахових видань України, в яких можуть публікуватися результати дисертаційних робіт на здобуття наукових ступенів доктора і кандидата історичних наук.
 Сторінки цього журналу знайомлять читачів з різними статтями, за проблематикою: бібліотекознавство, бібліографознавство, документознавство, книгознавство, інформатика.


E-mail: www.planeta@nplu.kiev.ua

URL: www.nbuv.gov.ua/portal/soc_gum/bib_planeta/index.html








  "Бібліотечний вісник" — науково-теоретичний та практичний журнал у галузі бібліотекознавства, бібліографознавства, документознавства, книгознавства та інформаційної діяльності.
 На сторінках цього журналу автори піднімають різні питання щодо формування державної бібліотечної політики, розроблення концептуальних засад подальшого розвитку бібліотечної справи в Україні. Надзвичайної актуальності набувають публікації щодо переосмислення питань економіки бібліотечної справи, удосконалення бібліотечного законодавства, соціально-правового захисту бібліотечного працівника. Вивчаються потреби населення в інформації та бібліотечному обслуговуванні, рівень задоволення інформаційних потреб в бібліотеках, звернення до бібліотечно-інформаційних потреб, історія та теорія бібліотекознавства тощо.


E-mail: b_visnyk@nbuv.оrg.uаbibvesti@bigmir.net
URL: www.nbuv.gov.ua/portal/soc_gum/bib_visnyk/index.html



 


 «Бібліотечний форум України» - Всеукраїнський інформаційний щоквартальний журнал. Заснований Товариством з обмеженою відповідальністю «Науково-виробниче підприємство «Ідея» (ТОВ НВП «Ідея») у 2003 році. Концепція журналу базується на багатоплановому висвітленні актуальних проблем роботи бібліотек. Перевага надається статтям, що розкривають актуальні проблеми окремої бібліотеки, системи бібліотек або в цілому бібліотечної справи. Журнал є дискусійним клубом для теоретиків і бібліотекарів-практиків різних типів і видів.
   Основні рубрики журналу: законодавче регулювання галузі культури; стандартизація бібліотечної галузі; бібліотекознавство; наукова і науково-дослідна діяльність бібліотек; автоматизація бібліотечних процесів; Інтернет-технології в бібліотеках; інформаційні ресурси бібліотек; бібліотечно-бібліографічне обслуговування; мережа бібліотек; бібліотечна освіта, підвищення кваліфікації; ювілеї бібліотек, бібліотечні форуми, конференції; досвід зарубіжних країн. У журналі подається дайджест законодавчих і нормативних документів стосовно галузі культури, прийнятих за квартал, надаються консультації юристів, фахівців і матеріали на допомогу керівнику. На сторінках журналу публікуються статті авторів із Болгарії, Великої Британії, Італії, Литви, Польщі, Росії, США, Фінляндії.

E-mail: igor@idea.donetsk.uaolena@library.donetsk.ua
URL: www.idea.com.ua/covers.php
 



  "Вісник Книжкової палати" - щомісячний науково-практичний журнал. Заснований у серпні 1996 р. Книжковою палатою України. Журнал «Вісник Книжкової палати» президією Вищої атестаційної комісії України віднесено до наукових фахових видань України в галузі технічних, педагогічних, історичних наук, соціальних комунікацій (книгознавство, бібліотекознавство, бібліографознавство).
    Основні рубрики журналу: видавнича справа, рецензії на допомогу видавцю-початківцю, бібліотечна справа, інформаційні ресурси, історичні розвідки, видатні діячі та визначні події, політика, культура, мистецтво, конференції, конкурси, виставки.
E-mail:
office@ukrbook.net
E-mail: visnyk@ukrbook.net

URL:
www.nbuv.gov.ua/portal/soc_gum/vkp/index.html
    







    Його мета – нагадати про пам’ятні події, знаменні дати, ювілеї видатних діячів, що відзначатимуться у поточному році. Основна увага приділена постатям, які присвятили своє життя розвитку культури, науки, просвітництву, економічному та політичному поступу України.
 В календарі фактографічні відомості поєднуються з бібліографічною інформацією. Подається перелік дат за місяцями, а до найважливіших – нариси, бібліографічні списки, ілюстративні матеріали, та посилання на інформацію про книжкові мистецькі та фотовиставки, які експонуються до цих дат в бібліотеці.











 
"Світ дитячих бібліотек" - щоквартальний науково-методичний журнал. Видається Українською асоціацією працівників бібліотек для дітей та Національною бібліотекою України для дітей. Заснований у 2001 р.
Журнал має такі основні постійні рубрики:
«Слово головного редактора»
«Кращі з кращих», «Бібліотека вчора, сьогодні, завтра», «Новини з регіонів», «Бібліотечний калейдоскоп», «Горизонти бібліографії»
    Публікації цього журналу присвячені проблемам дитячого читання і роботи дитячих бібліотек України. Висвітлюється досвід роботи бібліотек України, що обслуговують дітей в напрямку роботи з дітьми з обмеженими можливостями, безпритульними, дітьми-сиротами, інвалідами та дітьми, позбавленими батьківського піклування тощо. 
   Кожна бібліотека своєрідна і неповторна і, звичайно, вносить свою частку в загальну скарбницю досягнень дитячих бібліотек. Адже кожна бібліотека обирає свій шлях розвитку, визначає пріоритети у своїй діяльності, враховуючи особливості регіону, вимоги часу і свої можливості.


URL: www.chl.kiev.ua/Default.aspx?id=5073
E-mail: lib@chl.kiev.uf



  
 
"Шкільна бібліотека" - щомісячний журнал. Засновник і видавець ТОВ «Редакція газети «Позакласний час».
Журнал пропонує матеріали за такими напрямками: творчий портрет бібліотекарів; діяльність бібліотек ПТНЗ; ілюстративні матеріали для виставки у шкільній бібліотеці; бібліотечні уроки; методика, пошук, досвід; масові форми роботи шкільної бібліотеки; сторінка для батьків; виступ бібліотекаря на педагогічній раді; підвищення кваліфікації; хрестоматійні твори діяльності бібліотеки на підтримку читання тощо.


E-mail: osvita-shb@ukr.net







 
   Журнал «Шкільний бібліотекар» — це професійне видання для шкільних бібліотекарів, спрямоване на допомогу в підвищенні їх компетентності та мобільності. Журнал освітлює практичні питання функціонування шкільних бібліотек, теоретичні та методичні аспекти діяльності, залучаючи до аналізу провідних бібліотечних фахівців.
   Видання пропонує інноваційні ідеї та готові розв’язання проблем сучасної шкільної бібліотеки, слушні пропозиції та практичну апробацію теоретичних розвідок, достовірну інформацію про фактичний стан справ та інформацію, яка спонукає аналізувати й думати.
    Науково-методичний журнал «Шкільний бібліотекар» призначений для широкого кола бібліотекарів, не байдужих до нагальних проблем розвитку шкільних бібліотек, бібліотек для підростаючого покоління. Журнал також може бути цікавим авторам навчальних та навчально-методичних книг, методистам, учителям, викладачам і студентам.