Про нас / Про нас пишуть / Публікації за 2012 рік / 24 лютого 2012р. "Гратися, читати, вчитися"

Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
 
к. Чайківська, Н. "Гратися, читати, вчитися" [Текст] : [у Тернопільській обласній бібліотеці для дітей розпочався проект "Бібліомістечко"] / Н. Чайківська // Вільне життя. - 2012. - 24 лютого. - С. 6.


«Гратися, читати, вчитися»

  У  Тернопільській обласній бібліотеці для дітей розпочався проект «Бібліомістечко». Він отримав перемогу в конкурсі «Навчально-інноваційні бібліотеки-2011» за програмою «Бібліоміст».
   Проект розрахований на дітей дошкільного віку (від 1 до 6 років) та учнів молодшого шкільного віку (від 6 до 10 років) і передбачає створення «Бібліомістечка» — цікавої ігрової зони, де маленькі відвідувачі змістовно проведуть своє дозвілля. Діти разом із батьками зможуть ознайомитися з книгою та розвивати свою уяву за допомогою гри.
     Враховуючи те, що ключем до успішного розумового і фізичного розвитку малюка є дорослі, значна увага буде приділена інтерактивним тренінгам для тих, хто займається вихованням дітей. Крім того, спільні заняття дітей з батьками, читання книг, розвиваючі, пізнавальні, рольові ігри сприятимуть більш активному інтелектуальному розвиткові малюків, адже метою бібліотекарів є підказати батькам шляхи для майбутнього успіху дітей.
 Партнером обласної бібліотеки для дітей у реалізації проекту є видавництво «Навчальна книга-Богдан».


Надія ЧАЙКІВСЬКА,
заступниця директора
Тернопільської обласної бібліотеки для дітей.