Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
 

    Ладика Роман Богданович
(31. 08. 1950, м. Тернопіль) - вчений у галузі фізики, літератор, перекладач. Кандидат фізико-математичних наук (1986), доцент (1996). Закінчив Львівський університет (1972, нині нац. ун-т). Від 1986 - у Тернопільському медичному інституті (нині ТДМУ): старший викладач, доцент кафедри медичної інформатики та фізики. Досліджує проблеми медичної теплометрії та нелінійної термоелектрики. Перекладає твори російських і польських поетів. Автор понад 50 наук, праць, збірки поезій "Ловлю свої надії" (1997), "Тріолети" (2002), книги перекладів із рос. тв. Ф. Тютчева "Любов остання" (2004).









Ладика, Р. Б. Повторимо курс фізики / Роман Ладика. - Тернопіль: Джура, 1999. - 272 с.

У посібнику розкрито зміст основних понять, моделей, законів і теорій, що вивчаються в курсі фізики середньої школи і відповідають вимогам програми з фізики для вступників до вищих навчальних закладів України.
Теоретичний матеріал доповнюється прикладами розв'язування задач різного рівня складності, задачами і питаннями для самоконтролю.
Для слухачів підготовчих відділень вузів, випускників та учнів середніх шкіл, ліцеїв, гімназій і технікумів, викладачів фізики середніх навчальних закладів.