Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
 

   Абетка. – Х.: Тріада, 2011. – 11 с.: іл. – (Криниця казок).













   Котик та півник. – Х.: Тріада, 2011. – 11 с.: іл. – (Криниця казок).












   Підводний карнавал. – Х.: Тріада, 2011. – 11 с.: іл. – (Криниця казок).

 










  Шурхіт-домовик. – Х.: Тріада, 2011. – 11 с.: іл. – (Криниця казок).












  Сінсіневич, О. М. Пташине подвір’я: вірші: [для читання дорослими дітям] / О. М. Сінсіневич; ілюстр. М. С. Мосіяш. – Х.: Айлес, 2009. – 9 с.: іл. – (Краща книжка про тварин).









   Сінсіневич, О. М. Хто мешкає в Африці: вірші: [для читання дорослими дітям] / О. М. Сінсіневич; ілюстр. М. С. Мосіяш. – Х.: Айлес, 2009. – 9 с.: іл. – (Краща книжка про тварин).









Сінсіневич, О. М. Хто мешкає в зоопарку: вірші: [для читання дорослими дітям] / О. М. Сінсіневич; ілюстр. М. С. Мосіяш. – Х.: Айлес, 2009. – 9 с.: іл. – (Краща книжка про тварин).









  Сінсіневич, О. М. Хто мешкає в селі: вірші: [для читання дорослими дітям] / О. М. Сінсіневич; ілюстр. М. С. Мосіяш. – Х.: Айлес, 2009. – 9 с.: іл. – (Краща книжка про тварин).









    Волотовська, Н. Схилюся Україні на плече: ліричні пісні / Н. Волотовська. — Тернопіль: Навчальна книга - Богдан, 2011. - 20 с.

   До збірника увійшли пісні, що оспівують красу рідного краю, віддзеркалюють духовну красу, повагу до української пісні та слова.













Сорока, П. Ладан осені: вірші / П. Сорока. - Астон, 2011. - 104 с.
















   Подільська толока: альманах / упор. З. М. Кіпибіда. - Вип.  7. - Тернопіль: Терно-граф, 2011 - 200 с.: іл.

  До сьомого випуску альманаху "Подільська толока" увійшли твори членів Тернопільського обласного літературного об'єднання, яке діє при ТОО НСПУ, та членів Національної спілки письменників України, які мешкають і творять у різних регіонах України, але свого часу брали участь у літературних процесах Тернопілля.
У випуску представлено понад 80 авторів; подано життя літераторів у спогадах та світлинах.









    Галабурда, Н. Торбинка-веселинка: пісні для дошкільнят та учнів початкових класів / Н. Галабурда, Л. Вознюк. - Тернопіль: Підручники і посібники, 2011. - 144 с.

    Пісенник складається з трьох частин: «Сонячні слова» — пісні для дошкільнят, «Веселкова вишиванка» — пісні для дошкільнят та учнів початкових класів, «Твори добро» — пісні для учнів початкових класів.
    Збірку адресовано дітям дошкільного та молодшого шкільного віку, музичним керівникам, учителям, батькам, усім шанувальникам музики. Посібник можна використовувати в дошкільних установах, початкових класах загальноосвітніх шкіл та спеціалізованих дитячих музичних закладах.








   Курінь № 12: літературно-мистецький альманах / Видання Галицько-Волинського братства і Тернопільської обласної організації НСПУ. - Тернопіль: Навчальна книга-Богдан, 2011. - 168 с.













   Казимир Сікорський: сценограф, скульптор, живописець. - Тернопіль: Збруч, 2010. - 160 с.

    У книзі відтворено творчий доробок багаторічного головного художника Тернопільського академічного обласного українського драматичного театру імені Т. Шевченка, заслуженого діяча мистецтв України Казимира Сікорського. Він успішно працює не лише в сценографії, а й знаний в краї як талановитий скульптор і живописець. На його мистецькому полі нині щедрі жнива - і в цьому переконається кожен, хто візьме до рук цю книгу. Вона присвячена 75-річчю з дня народження художника й адресована широкому загалу поціновувачів сучасного українського мистецтва.







    Голокост в Україні (1941-1944): словник-довідник / упорядн.: О. В. Гісем, О. О. Мартинюк; український центр вивчення історії Голокосту. - Вид. 3-є, виправл. і доповн. - К.: Сфера, 2009. - 100 с.

   Видання є спробою узагальнення теми «Голокост в Україні, 1941-1944 рр.». Воно здійснюється в рамках проекту «Викладання історії Голокосту та проблем толерантності».
     Словник-довідник містить 407 понять і термінів.
    Видання призначене для вчителів, учнів, студентів і широкого кола читачів, які цікавляться темою Голокосту.