Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
                                        
  
    Ілюстрований повноколірний журнал "У світі тварин" - феномен російського ринку друкованої продукції і чи не єдине в країні науково-популярне видання про тварин. Читацька аудиторія - як дорослі, так і діти. Журнал виходить щомісяця з 1998.

ПОСТІЙНІ РУБРИКИ ЖУРНАЛУ:
   "Пасажир ковчега" - докладно й ілюстративно розповідає про різні види тварин, що мешкають на нашій планеті. "Росія заповідна" - матеріали про заповідники нашої країни. "Парад порід" присвячена домашнім улюбленці - собакам, кішкам, коням. "Вчених записках" - слово представлено фахівцям, відкриває нам таємниці тваринного світу.
"Зоо-Zoom" - фотоконкурс знімків про «братів наших менших» серед професіоналів та любителів. "Зоогалерея" - золотий фонд анімалістики - все про мистецтво, пов'язаному з тваринами.
   Журнал "У світі тварин" займається також відродженням експедиційних традицій. Про роботу експедицій розповідається в рубриці "Ековолонтери Росії".






   Журнал "Світ рослин" - науково-популярне видання, присвячене різним аспектам садівництва і квітникарства. Серед авторів журналу - як фахівці, так і аматори з великим стажем. У живій, добре сприймається манері вони діляться з читачем своїми знаннями і секретами, розповідають про техніку та технології вирощування різноманітних рослин у всіх кліматичних зонах нашої країни, про особливості селекції різних культур, про новинки в цій галузі, про тонкощі ландшафтного дизайну та багато іншого. Слідуючи за авторами, читач може, немов на власні очі, побувати в ботанічних експедиціях в самих різних куточках планети, відвідати знамениті сади і парки, познайомитися з їх багатими колекціями.



http://www.vmr.msk.su/





Пізнавально-гумористичний журнал для учнів 4-11 класів. Ігрове навчання, уроки ерудитів, кросворди та ребуси з різних предметів, весела фізика, підказки з української, наукові приколи, моделювання, тест «IQ» на перерві, конкурси, розмовна англійська тощо













Журнал пізнавальних коміксів для школярів.



 
 










Захопливий журнал веселих ідей і саморобок для дитячого хобі та родинного дозвілля: об’ємні картини, рукоділля, оригамі, бісер, іграшки й сувеніри, смачні рецепти. Допоможе опанувати різні техніки рукоділля й отримати навички дизайну. Майстер-класи, вікторини, призи. Рекомендований для занять творчістю у школі та вдома.











Журнал-помічник для учнів 3-11 кл., із яким легше навчатися в школі. Фізика і хімія в коміксах. Реферати та підготовка до тестування. Поради психолога. Наукові доповіді на "12", завдання для кмітливих, лабораторні з детективознавства, досліди, вікторина "Найрозумніший", швидке вивчення англійської тощо.












     Первая любовь и крепкая дружба, красота и мода, звезды и увлечения, истории и школьная жизнь, гадания и тесты, полезные советы и ответы на волнующие вопросы – все это и многое другое в журнале «Девчонки»!
    Девочкам школьного возраста наше издательство подарило новых верных подружек – авторов журнала «Девчонки», которые пишут о проблемах, волнующих юных читательниц, на их языке, помогают девочкам найти свой стиль, понять первую любовь, научиться дружить и готовить. Слоган журнала – «Читай с подружками!», потому что издание понравится девчонкам с разными интересами, увлечениями и мечтами.

http://vk.com/forallgirls








 
    Збірник казок, легенд та міфів народів світу для дітей. Тут також є цікаві матеріали про міста і села України, легенди та перекази про них, прислів’я та приказки різних народів, а також ігри дітей народів світу.
















     "Дзвіночок" – всеукраїнський, пізнавальний, історичний, культурно-розважальний журнал для дітей дошкільного та шкільного віку, мета якого – навчити дітей рідної мови, пізнати історію, традиції, культуру, виховати нову українську еліту, виявити нові таланти.
















   Захоплива подорож до чарівної країни рукоділля із журналом «Жасмин» стане цікавою для всіх дівчаток віком від 8 років. Допоможе досконало освоїти різноманітні техніки прикладної творчості: оригамі, квіллінг, витинанка, ганутель та багато іншого. Журнал містить докладні схеми, пояснення і кольорові вкладки для виготовлення квітів та інших яскравих сувенірів із паперу, ниток, тканини тощо. У цьому виданні на вас чекають цікаві майстер-класи, поради, конкурси і призи.


    Журнал виходить один раз на місяць.








   

Журнал "Зернятко" орієнтований на дітей віком 6 – 12 років. Він видається протягом 15 років у видавництві "Свічадо". Виходить щомісяця (окрім липня і серпня).


http://www.svichado.com/catalo/zhurnali/zhurnal_zernyatko/923.html













 
  

         Журнал “Колосок” визнаний кращим виданням 2008 року. Всеукраїнський природничий, науково-популярний журнал “Колосок” – твій путівник у світ науки. Якщо ти хочеш більше знати про цікавий і різноманітний світ живої природи, тобі допоможуть рубрики в журналі: “Планета земля”, “Жива природа”, “Наука і техніка”, “Про все на світі”. Цей журнал допоможе тобі у вивченні уроків. Знадобиться він у роботі і вчителям.

http://www.kolosok.lviv.ua/mb1.html











Дитячий розважально-пізнавальний журнал, який допоможе кожному знайти своє хобі. Про різноманітні хобі: модульне оригамі, кусудаму, нумізматику, катання на ковзанах тощо ви можете прочитати у журналі «Моє хобі». Можливо, ви відкриєте для себе нове захоплення або дізнаєтеся щось цікаве про те, що маєте нині.













     Ексклюзивні матеріали з розвитку дитячих здібностей та талантів: тести, методики, тренінги розробки уроків та досвід кращих дошкільних та шкільних навчальних закладів. Для педагогів, психологів, батьків.













     «Сопілка» - журнал для дітей середнього шкільного віку, призначений для читання в колі сім'ї і в школі. Розповідає про життя тварин і рослин, про рідкісні види і охоронюваних природних територіях, про взаємини людини і природи. Містить рубрику кросвордів, екологічний словник, безліч ілюстрацій.
   Журнал містить популярні освітні матеріали з різних аспектів природознавства та екології, орієнтовані на навчальні плани шкіл, а також літературно-художні твори - оповідання, повісті. У кожному номері - знайомство з заповідником чи національним природним парком.
       Журнал "Сопілка" видається з 1994 р. Виходить щомісяця.









Журнал призначений для дітей молодшого і середнього шкільного віку, стає у пригоді їхнім батькам, вчителям і вихователям. Публікує релігійні оповідання, історичні розповіді, переклади творів сучасних всесвітньовідомих дитячих письменників, знайомить зі славетними людьми України, друкує твори, що увійшли до шкільної програми, вчить дітей традицій і звичаїв, пісень і вистав, публікує творчі роботи юних літераторів і митців. «Завдання від пана Мудрагеля» для тих, хто хоче навчитися логічно мислити. 
Це літературно-мистецький часопис, який виховує юних громадян в дусі християнської моралі та національної гідності.







 

     "Том і Джеррі" - популярний журнал коміксів. Діти всього світу з захопленням стежать за пригодами спритного мишеня Джері і невдачливого кота Тома.
  Дівчатам і хлопцям настільки полюбилися ці мультяшні персонажі, що вони із задоволенням читають нові кумедні історії, які постійно трапляються з невгамовними Томом і Джері. Найяскравіші, захоплюючі пригоди нерозлучних друзів-противників - в барвистих коміксах щомісячного журналу "Том і Джері". А також в кожному номері журналу: головоломки, анекдоти, кросворди, тести та багато іншого!
    Журнал "Том і Джері" - це завжди відмінний настрій! Для дітей 8-13 років.
        Періодичність виходу: 1 місяць.







     «У світі казок» (рос. В мире сказок) — журнал для дітей. Виходить у місті Тернопіль від 2003 українською і російською мовами раз на місяць.





   Літературно-мистецький журнал - альманах пригод, подорожей, наукових гіпотез і фантастики газети «Економіка і життя». Журнал заснував Василь Захарченко в 1991 році.


http://publ.lib.ru/ARCHIVES/CH/''Chudesa_i_priklyucheniya''/









Ви уже підготували рукодільні подарунки до дня Святого Валентина? Січневий випуск журналу допоможе не лише обрати вдалу ідею, але й з легкістю втілити її в життя. Отож, шукайте детальні інструкції для виготовлення:

- подружок-ангелят та сережок з полімерної глини;

- святкової валентинки, котика та диво-коробочок для упакування подарунку;

- сервізу із розписом та весільного гребеня з трояндами;

- плетеного паперового кошика;

- рамки для фото чи пташки- підвіски;

- подушки;

- та обруча для справжніх модниць.

Творіть з насолодою!







     Це унікальний проект для школярів, вчителів та батьків. Містить пізнавальну, освітню, виховну та розважальну інформацію, яка спрямована на розвиток дитячої творчості, цікавинки з історії, літератури, астрономії. Коло читачів та позаштатних авторів постійно збільшується. "ШЖ" - це краще видання для шкіл та бібліотек.

http://schoolmag.com.ua/












     Додаток до журналу “Наука-фантастика”. Багато цікавинок із життя флори та фауни, а також загадкових явищ природи ти прочитаєш на сторінках “Юного натураліста”. А ще журнал допоможе тобі глибше і грунтовніше пізнати навколишній світ, навчить тебе бути не байдужим до рідної природи, а на уроках природознавства та біології допоможе тобі корисним та цікавим матеріалом.

http://unnaturalist.ru/









 

     Науково-популярний журнал для дітей та юнацтва. Новітні технології, техніка за рубежем, репортажі з наукових лабораторій і випробувальних стендів, історія науки і техніки, розповіді про вчених - теми публікацій видання.

http://www.utechnik.ru/












Це пізнавально-ігрове видання характеризується дуже привабливими малюнками. На першому розвороті розміщена рубрика “Фотоальбом” з фотографіями читачів. Окрім цього у “Яблуньці” присутні такі матеріали: гарно проілюстрована народна казка, цікаві статті про різноманітних тварин, сканворди, анекдоти, а також схеми для вишивок.
   До позитивних рис цього журналу дійсно є що зарахувати: яскраві ілюстрації, англійська сторінка, пізнавальні статті, завдання на кмітливість, а головне – іграшка-саморобка, за допомогою якої дитина може зробити власну “Казку-театр”.
    Улюблений розважально-пізнавальний журнал для малят і школярів, батьків та вчителів. Цікава та корисна інформація: захоплюючі мандрівки у таємничий світ природи; казки та легенди; конкурси та вікторини; дитяча пошта; адреси для листування; смачні рецепти з "Веселої кухні"; узори для вишивання; іграшками-саморобками; ігрові завдання з вивченням англійської мови, кросворди, гумор тощо. Щономера: 100 подарунків для дітей і батьків, спеціальні призи для дитячих бібліотек
Виходить 6 разів на рік.




   Журнал «Виховна робота в школі» -практичний журнал для завуча, класного керівника та організатора виховної роботи в школі пропонує: моделі виховних систем; сценарії свят; досвід виховання