Архів документів / Конкурси (архів) / 150-ліття «Кобзаря» Тараса Шевченка

Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
Тернопільська обласна державна адміністрація
Управління культури
Обласна бібліотека для дітей

Завідуючим
центральних дитячих бібліотек

Шановні колеги.

У зв'язку з відзначенням у 2010 році 150-ліття «Кобзаря» Тараса Шевченка просимо Вас включити у план роботи дитячої бібліотеки заходи з популяризації творчості Т. Г. Шевченка та 150-ліття «Кобзаря».
За рекомендацією Міністерства культури і туризму України проводитиметься Всеукраїнський конкурс дитячої творчості «У вінок Кобзаря ми вплітаємо майбутнє», організаторами якого в Тернопільській області є обласне Управління культури та Обласна бібліотека для дітей.
Надсилаємо вам Положення про конкурс та просимо забезпечити проведення першого туру серед читачів - дітей дитячих бібліотек нашої області.
Заздалегідь вдячні
 
Директор обласної бібліотеки для дітей                                                                                     Н. С. Новіцька
 
Положення про Всеукраїнський конкурс дитячої творчості
«У вінок Кобзаря ми вплітаємо майбутнє».

I. Загальні положення.
1.1.Всеукраїнський конкурс дитячої творчості (далі - Конкурс) «У вінок Кобзаря ми вплітаємо майбутнє» проводиться серед читачів - дітей бібліотек для дітей.
1.2.Організаторами Конкурсу в Тернопільській області є Обласне управління культури, Обласна бібліотека для дітей та Національна бібліотека України для дітей.
1.3.У конкурсі можуть брати участь читачі - діти віком від 11 до 16 років.
1.4.Інформація про проведення Конкурсу розповсюджується через мережу бібліотек для дітей, на сайтах організаторів та у засобах масової інформації.

II. Мета Конкурсу.
 
2.1. Мета конкурсу - засобами книги і мистецтва сприяти юним читачам глибше зрозуміти роль Т. Г. Шевченка у розвитку національної і соціальної свідомості українського народу, розкрити красу і силу Слова геніального сини України, сприяти формуванню в юних почуття патріотизму та більш глибокому вивченню рідної мови.

III. Умови та терміни проведення Конкурсу.

3.1. Конкурс проводиться у чотирьох номінаціях:
кращий малюнок до творів Кобзаря (формат малюнку АЗ, А4);
краща вишивка;
краще поетичне слово про Кобзаря;
- кращий прозовий твір на тему «Кобзар» у моєму житті та у житті моєї родини». У кожній номінації обирається по 5 призових місць обласним оргкомітетом.
3.2.Учасники надсилають на Конкурс як індивідуальні, так і колективні роботи. Ці роботи містять інформацію про автора або групу авторів: прізвище, ім'я, вік, загальноосвітній навчальний заклад, клас, домашня адреса.
3.3.Роботи конкурсантів надсилаються на адресу Тернопільської обласної бібліотеки для дітей за адресою: вул. Коперника, 17, м. Тернопіль, 06001 до 2 березня 2010 року.
3.4.Доручити завідуючим центральних бібліотек для дітей та міських бібліотек для дітей створити оргкомітети із залученням працівників зацікавлених установ та організаторів і забезпечити проведення обласного туру Конкурсу.
3.5.Переможців Конкурсу визначає та оголошує його підсумки Головний оргкомітет у м. Києві за поданням обласного оргкомітету до 29 березня 2010 року.
3.6.Відповідальність за проведення конкурсу покладається на Головний оргкомітет.