Скарбничка методиста / Сценарії бібліотечних заходів / Сценарій проведення літературного свята-конкурсу „Розкажу Миколаю, про що я читаю"

Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей

Сценарій проведення літературного свята-конкурсу

"Розкажу Миколаю, про що я читаю"



Ведуча:

Добрий день наші маленькі друзі! Шановні батьки, вчителі, бібліотекарі! Ми раді зустрічі з вами!

      Ось і прийшла зима з морозами, снігами та заметілями. Гарно взимку! Радіють їй всі діти, бо їм дуже подобаються дива. А коли ж дивам відбуватися як не взимку, у зимові свята? День святого Миколая, Новий рік, Різдво - свята, з якими у кожну оселю приходить добра казка. Вони веселі, цікаві й досить незвичайні.
     За повір'ям, в ніч з 18 на 19 грудня опускається з неба на землю святий Миколай-Чудотворець, заходить до кожної оселі і дарує дітям чудові гостинці. Але тільки, якщо ви чемні, працелюбні і доброзичливі - чекайте вранці чудовий подарунок. Тому що бешкетникам і ледачим Миколай приносить різки.
      Гостинці від святого Миколая - це винагорода за добрі справи та слухняність.
   Сьогодні в нашому залі зібралися діти, які дуже люблять читати, для того, щоб взяти участь в літературному святі-конкурсі „Розкажу Миколаю, про що я читаю". Всі учасники конкурсу старанно готувалися: читали книги та журнали вдома, приходили до бібліотеки і навіть створювали власні твори.
А щоб визначити найкращого, найстараннішого серед усіх учасників ми запросили в журі:

Ведуча:
Книжка - добрий, мудрий друг,
Книжка знає все навкруг:
Про старі й нові країни,
Космос та морські глибини,
Хто нам написав „Кобзар",
І який де правив цар,
З чого зроблено намисто,
Чим славетне наше місто...
Все про звичаї народу,
Як зібрать врожай з городу.
Вперше хто зніма кіно,
Де, коли з'явилось скло,
Хто відкрив яку країну,
І про неньку Україну,
Хто прославився в віках,
Де живе тварина, птах.

   Перший конкурс називається „Мій книжковий герой" Максимальна оцінка конкурсу - 5 балів.

Ведуча:
В нашій країні, для вас малята, друкується багато яскравих та цікавих газет та журналів, Це менші брати та сестри книг. То ж дружіть з родиною книжок, бо читаючи дитячі періодичні видання ви стаєте розумними, обізнаними, розвинутими.

   Другий наш конкурс - презентація „Мій улюблений дитячий журнал (газета)"Максимальна оцінка конкурсу — 5 балів.

Ведуча:
    Дякуємо, ви дуже добре презентували свій улюблений журнал, газету. А зараз переходимо до вікторини „У гості до дитячих газет та журналів", за допомогою якої ми дізнаємось чи ви так само добре знаєте інші дитячі газети та журнали. Максимальна оцінка конкурсу - 5 балів.

Ведуча:
   Чи важко бути поетом? Письменником? Казкарем? Давайте ж заглянемо з вами на років 20 вперед. Коли зайшовши до бібліотеки візьмемо до рук книгу, яку написав-(ла) хтось з наших конкурсантів. Хіба це не реально? Немає нічого неможливого для тих дітей, які товаришують з книгою. То ж давайте побажаємо нашим конкурсантам, які беруть участь в останньому нашому конкурсі „Стань письменником" - щоб їх талант множився й розквітав. Максимальна оцінка конкурсу - 5 балів.

Ведуча:
     Поки журі вирішує долю наших конкурсантів до вашої уваги вокальний ансамбль дитячої музичної школи з піснею „Вітаємо з Різдвом". Давайте привітаємо! Яка виконає для вас пісню „Різдвяна".

Слово надається журі.

Ведуча:

Миколай мандрує світом,
Він дарує чемним дітям
Те, про що їх світлі мрії.
Тут для кожного дари є.
Не забуде він нікого:
Ні хорошого, ні злого.
Зустрічайте Миколая!
Він вас всіх чудово знає.
Разом з вами порадіє,
Подарує вам надію.
Миколай з небес весь час
                                                                         Бачить кожного із вас.

      Ось і закінчилось наше літературне свято-конкурс „Розкажу Миколаю, про що я читаю", яке показало, що ви чемні, старанні та талановиті діти і тому, всім вам неодмінно сьогодні Святий Миколай Чудотворець принесе подарунки - адже ви на це заслуговуєте. А ми в свою чергу бажаємо вам всім: міцного здоров'я, успіхів у навчанні, здійснення заповітних мрій та творчих злетів.