Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
  

(28.11. - 04.12.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
В. Нестайка "Чудеса в Гарбузянах"


      Нестайко, В. З. Чудеса в Гарбузянах: повість: для серед. шк. віку / Всеволод Нестайко; мал. П. Василенка. - К.: Веселка, 1984. - 159 с.: іл. - (Бібл. серія).

       Повість відомого письменника про справжні і разом з тим дивовижні пригоди трьох друзів - хлопчиків-п'ятикласників.








у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Г. Квітки-Основ'яненка  "Конотопська відьма"


       Квітка-Основ'яненко, Г. Конотопська відьма: для серед. та ст. шк. віку / Григорій Квітка-Основ'яненко; упоряд. К. Г. Борисенко. - К.: Школа, 2006. - 272 с.: іл. - (Бібліотека шкільної класики). 

      До видання увійшли твори видатного українського письменника Г. Квітки-Основ'яненка (1778—1843), якого відомий літературознавець С. Єфремов назвав батьком української повісті. Сатиричні оповідання «Салдацький патрет» і «Пархімове снідання», повісті «Конотопська відьма» і «Маруся», п'єса «Сватання на Гончарівці» і сьогодні викликають інтерес читачів.







(21.11. - 27.11.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Б. Грінченка "Вибрані твори"


    Грінченко, Б. Вибрані твори: вірші, оповідання / Борис Грінченко; упоряд., вступ. ст. і прим. В. Ф. Погребенника. - Л.: Каменяр, 2004. - 192 с. - (Шкільна бібліотека).

    До збірки увійшли кращі вірші та оповідання видатного українського письменника, в яких з проникливою теплотою змальовано духовний світ людей праці, зокрема молоді, розкрито їх прагнення жити по-людськи, бути корисними суспільству, народові.






у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
                           В. Короліва-Старого "Нечиста сила"
                      

 

    Королів-Старий, В. Нечиста сила: казки: для мол. шк. віку / В. Королів-Старий; упоряд. та передм. В. Шевчука; іл. та обкл. О. Кузнецової. - К.: Школа, 2006. - 251 с.: іл. –(Казкова планета).

     У збірці казок "Нечиста сила" автор вирішив оживити спогади свого дитинства, переосмислити образи фольклорно-казкових представників "неіснуючого, невидимого світу", по-новому потрактувати персонажів української міфології, зокрема "нечисту силу". Змальовані образи – домовики, вовкулаки, русалки, потерчата – всі вони добрі духи, які, вступаючи у стосунки з людьми, хочуть їм допомогти. Письменник переконує читача у великій і простій істині: люби світ – і він полюбить тебе, неси в нього добро - і він віддасть тобі добром; люби світ людської фантазії, сприймай його теплим серцем і відчуєш і тобі подане тепло; люби людей, коли хочеш, щоб і тебе любили.






(14.11. - 20.11.) найбільшим читацьким попитом користувалась:


у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
В. Сухомлинського "Казки школи під голубим небом"

 
    
Сухомлинський, В. Казки школи під голубим небом: казки, притчі, оповідання / Василь Сухомлинський; упоряд. О. В. Сухомлинська; худ. М. В. Перевальська. -  К.: Радянська школа, 1991.  - 191 с.: іл.

    Знайомство з творчою спадщиною Василя Олександровича Сухомлинського породжує в дитячій душі високі моральні, гуманістичні почуття - любов до батьків, повагу до людей похилого віку, милосердя до немічних, нещасних.
      Для дітей молодшого та середнього шкільного віку.


 



у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Ю. Яновського "Майстер корабля. Вершники"



    Яновський, Ю. Майстер корабля. Вершники / Юрій Яновський. - Донецьк: БАО, 2008. - 352 с.: іл.
 
     До книжки увійшли відомі твори неперевершеного майстра української прози Юрія Яновського. «Майстер корабля» — один з найоригінальніших творів періоду Розстріляного Відродження — сьогодні повертається до читача. Це романтичний пригодницький роман, у якому яскраво втілено тему подвигу, кохання, відданості дитячій мрії. Роман у новелах «Вершники» — широке епічне полотно, що оповідає про трагічні події громадянської війни в Україні. Автор зумів надати цьому твору високого гуманістичного звучання. Видання адресоване широкому колу шанувальників вітчизняної класичної літератури.
 
 


(07.11. - 13.11.) найбільшим читацьким попитом користувалась:


у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
"Казки українських письменників"



    Казки українських письменників / упоряд.: Т. Качалова, О. Шевченко; передм. А. Костецького.- К.: Школа, 2000.- 191 с.- (Хрестоматія школяра).

   Цю книжку не замінить жоден підручник української мови. Такого багатства, розмаїття, мовних глибин і щедрот більше ніде не зустріти!










у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
П. Глазового "Гуморески"



       Глазовий, П. Гуморески: старі і нові / П. Глазовий; ред.-упоряд. І. Малкович; іл. К. Лавро. - К.: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2007. - 335 с.: іл.

   
Павло Глазовий - найулюбленіший український "сміхотерапевт" останнього півстоліття. Його твори запалюють радісним клекотанням і юні, й дорослі серця, підбадьорюють у найскладніші хвилини безнадії. Творчість Павла Глазового - гірка й прекрасна правда про нас самих. Його буцімто невибагливі на "естетський" слух гуморески роблять людей щасливішими і звільняють їх від страху. Звичайно, цю книжку адресовано передовсім дорослим, але такі розділи, як "Де беруться діти" та багато інших гуморесок з радістю читаються уже кількома поколіннями школярів. У цій книжці уперше зібрано найкращі твори Майстра сміху з різних періодів його творчості.







(31.10. - 06.11.) найбільшим читацьким попитом користувалась:


у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Ю. Ярмиша "Летюче дерево"




   Ярмиш, Ю. Т. Летюче дерево: казки: для мол. шк. віку / Ю. Ярмиш; передм. В. В. Бичка; мал. В. М. Ігнатова. - К.: Веселка, 1985. - 304 с.: іл.

      Казки українського радянського письменника Ю. Т. Ярмиша про боротьбу добра і зла про чесність і пряцьовитість, про цікаві пригоди дітей.








у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
"Езопові байки"



     Езопові байки: для мол. та серед. шк. віку / упоряд. та передм. А. М. Чердаклі; пер. з новогрец.: В. О. Забаштанський, А. М. Чердаклі; іл. О. В. Кузнецової. - К.: Школа, 2008. - 128 с.: іл. - (Хрестоматія школяра).

     До книжки увійшли найвідоміші байки славетного Езопа, напівлегендарної постаті VІ ст. до н.е. Розмаїтість сюжетів і тем, простий виклад і мудрий повчальний зміст приваблять молодших і старших читачів.