Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей

Козацькі забави "Учіться мудрості в батьків, а гопака у козаків" (До Дня українського козацтва)

15.10.2014
 Ось уже декілька років поспіль 14 жовтня Україна відзначає одразу декілька свят Покрови Пресвятої Богородиці, День створення української повстанської армії та День українського козацтва. А цьогоріч, своїм указом Президент нашої держави поповнив цей урочистий список іще одним святом – Днем захисника України.
  Мужніх захисників – славних лицарів війська низового запорозького вшанували  вихованці Тернопільської української гімназії імені Івана Франка, які завітали до нашої бібліотеки на козацькі забави «Учіться мудрості в батьків, а гопака - у козаків». На початку заходу ведуча Ніна Ониськів ознайомила присутніх з історією творення, звичаями та життєвим устроєм козацької держави. Учасники дійства також здійснили захопливий відео-екскурс сторінками історії, із якого почерпнули багато цікавої інформації про славних ватажків, битви та походи і навіть зброю та одяг українського козацтва.
Звитягами запорізького лицарства захопився і юний тернопільський поет Вадим Гришко – учень ЗОШ № 27. Хлопець зачитав авторський вірш «Єднаймося», який присвятив давнім та новітнім героям України.
    В часи славної минувшини перенесли усіх присутніх сучасні козаки – учасники школи бойового гопака «Сварог», які продемонстрували низку майстерних прийомів традиційного козацького бою. Неперевершеною технікою рухів, а також своєю впевненістю та мужністю, юні лицарі одразу завоювали симпатію дівчат і всієї глядацької аудиторії.
На завершення, ведуча подякувала учням гімназії, класному керівнику Шенюк Тетяні Богданівні, а також усім учасникам дійства за чудовий настрій та неперевершену атмосферу піднесення, яка панувала під час заходу. Бібліотекарі також запросили гостей ознайомитись із книжково-ілюстративною виставкою "Козацька держава - наша гордість і слава", яку до Дня українського козацтва підготували працівники відділу обслуговування учнів 5-11 класів.


Статистика перегляду сторінки: сьогодні 2, з початку місяця 7, всього 1696
odb.te.ua
odb.te.ua
odb.te.ua
odb.te.ua
odb.te.ua
odb.te.ua
odb.te.ua
odb.te.ua
odb.te.ua