Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей

Сходини " Покрова Пресвятої Богородиці"

12.10.2014
       Покрова Пресвятої Богородиці – одне з найбільш шанованих свят у релігійному календарі східного обряду. Вважається, що Матінка Божа чує усі молитви, а в часі біди - неодмінно допомагає кожній щирій християнській душі. Саме це величне свято, а також традиції пов`язані із ним, обговорювали на недільних сходинах члени Спілки української молоді із юними мешканцями Тернополя.
    Розпочався захід із «гри-знайомства», після чого усі учасники виконали «танець-пісеньку» про дощик та парасолю. Ховаючись від «дощу» під парасолькою, діти уявляли, як Матінка Божа укриває своїм святим омофором усіх людей, які потребують її захисту.
    Невтомно і щиро просили заступництва у Матері Божої і наші українські лицарі – козаки, які вважали Діву Марію своєю покровителькою. Про звичаї, традиції козацтва, а також дивовижні історії порятунку мужніх воїнів від усіляких небезпек, діти дізнались від СУМівців під час «розмови-гри» про козаків. Завершились сходини спільною молитвою до Богородиці – за мир та спокій для України та її народу.


Статистика перегляду сторінки: сьогодні 1, з початку місяця 4, всього 1495
odb.te.ua
odb.te.ua
odb.te.ua
odb.te.ua
odb.te.ua
odb.te.ua
odb.te.ua
odb.te.ua
odb.te.ua
odb.te.ua
odb.te.ua
odb.te.ua
odb.te.ua