Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей

Година історії "Битва під Оршею"

25.09.2014
В нашій українській минувшині є багато переможних битв. Одна з них Битва під Оршею. Рівно 5 століть назад у вересні 1514 році відбулась велика битва між 15-тисячним військом під командуванням князя Костянтина Івановича Острозького, на той час Гетьмана Великого князівства Литовського, Руського, Жемайтійського і Королівства Польського, та 80-тисячним московським військом на чолі з воєводою Іваном Челядніним.
З нагоди цієї події в Обласній бібліотеці для дітей працівниками відділу обслуговування учнів 5-11 класів було проведено годину історії «500-річчя Битви під Оршею». Подивившись відеоматеріал по даній темі, послухавши цікаву розповідь Диркач Світлани Ярославівни, методиста інформаційно-методичного центру управління освіти, учні 8 класу ЗОСШ №22 мали змогу дізнатись всі деталі цієї битви.
Здавалося, часи відважних лицарів та героїчних звитяг залишились далеко позаду. Та переступивши 21 століття – ери гуманності та демократичних принципів, ми немов знову опинились перед лицем підступного ворога, який хижими очима споглядає на наші Українські землі.
Історія має здатність повторюватись…
Слава Україні!


Статистика перегляду сторінки: сьогодні 1, з початку місяця 1, всього 992
odb.te.ua
odb.te.ua