Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей

Віртуальна виставка "На п'єдесталі українська книга"

29.09.2014
    Формування високої духовності народу України сягає прадавніх часів. Духовне збагачення наших предків не припинялося, а тільки з роками примножувалося. Як свого часу зазначав відомий літературознавець Сергій Єфремов, «традиції зв’язку з давніми часами ніколи не завмирали, в Україні ніколи не пересихало те джерело літературного розвитку, що згодом дуже виразно пробилося з-під споду тяжких обставин».
    Ці традиції донесли до нас перлини духовності українського народу зафіксовані в писемних джерелах.
    До найкращих літературних пам’яток нашого народу належать твори дохристиянського періоду та часів Київської Русі, це «Велесова книга», «Повість минулих літ», «Київський літопис», «Галицько-Волинський літопис», «Києво-Печерський патерик». «Повчання дітям» Володимира Мономаха, які представлені у першому розділі виставки «Скарби давнини» та видання основоположників української літератури: Івана Котляревського, Григорія Квітки-Основ’яненка, Тараса Шевченка, Івана Франка.
    Сподіваємось, що ці безцінні пам’ятки української писемності дадуть можливість нашим користувачам ліпше збагнути роль культурно-історичних підвалин сучасної літератури.
    Кожній країні потрібні свої герої, які сприяли зародженню та становленню нашої держави. На тлі кожної епохи вимальовуються постаті людей, які змінювали цей світ, робили його яскравим та неповторним. Саме завдяки таким особистостям та чи інша країна виділяється серед багатьох інших, визначається її державний статус.
    Про видатних творців історії України підібрана література у другому розділі нашої виставки під назвою«Знакові постаті української історії».
     Назва третього розділу книжково-ілюстративної виставки «Сучасна дитяча проза України» говорить сама за себе.
     Серія книг «Сучасна дитяча проза» започаткована видавництвом «Грані-Т», яке було засноване у 2006 році і від початку своєї діяльності мало за мету активізувати ідею сучасної дитячої прози для дітей, популяризувати сучасну вітчизняну дитячу книгу та заохотити учнів загальноосвітніх навчальних закладів до читання сучасної української літератури.
    В цій серії пропонуємо ознайомитись з новою гранню творчості відомих письменників сучасності: Любка Дереша, Ірен Роздобудько, Олеся Ільченка, Лесі Вороніни, Івана Андрусяка, Галини Малик та ін., які мають стійкий імідж у світі дитячої літератури.
    Можна з певністю сказати, що «Сучасна дитяча проза» значною мірою задовольнить потребу українського читача в ознайомленні з творчими здобутками сучасних дитячих письменників та подарує кожному неповторне задоволення від спілкування з Українською Книгою.


Статистика перегляду сторінки: сьогодні 1, з початку місяця 2, всього 1451
odb.te.ua