Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей

Історико-краєзнавча година "Тернопілля у роки війни", книжково-ілюстративна виставка "Роки війни - століття пам'яті"

06.05.2014
 Пам’ятайте, друзі, цих людей довіку,
Тих, хто повернувся і поліг в боях.
І вклонімось всі ми низько до землі їм,
Квітами устелим їх тернистий шлях.

    Сьогодні травневі свята у більшості українців асоціюються з відпочинком. У ці дні ми часто наводимо лад у оселях, пораємось на городах. І лише сльози неба, б’ючись у вікна будинків, майже щороку нагадують про те, що означає День 9 травня для кожного з нас.
    Ціною багатьох життів заплатив український народ за участь у найкривавішій за всю світову історію війні 1941-1945 років. Можна по різному ставитись до святкування Дня Перемоги, але пам`ять про відвагу та героїзм наших земляків на лінії вогню треба берегти і шанувати завжди.
   6 травня в читальному залі бібліотеки відбулася історико-краєзнавча година «Тернопілля у роки війни» за участю тернопільського історика, дослідника та письменника Олександра Семеніва. На захід завітали школярі Української гімназії ім. І. Франка, а також їх класний керівник Олександра Грабовська. Автор історичних праць про події років Великої Вітчизняної війни, пан Олександр представив усім присутнім свої книги: «Тернопіль у вогні» та «Тернопільщина у вихорі війни». Письменник поділився із школярами досвідом роботи з архівними документами, які лягають в основу кожної історичної книги. Для старшокласників бесіда із Олександром Семенівим стала своєрідним екскурсом у воєнне минуле рідного міста, яке вижило і відродилось з попелу для майбутніх поколінь.
    Відкриття книжково-ілюстративної виставки «Роки війни – століття пам’яті» саме співпало із проведенням заходу. Таким чином усі присутні мали можливість ознайомитись з літературою про буремні воєнні роки, переглянути книжкові ілюстрації із зображеннями героїв одної з найбільших воєн у світовій історії.


Статистика перегляду сторінки: сьогодні 2, з початку місяця 7, всього 1280
odb.te.ua
odb.te.ua
odb.te.ua
odb.te.ua
odb.te.ua